Tüm Türkiye Tetikte Olsun! Yarın Felaket Geliyor: 4 Gün Sürecek

Uzmanların açıklamasına göre önümüzdeki dört güne Türkiye’nin hazır olması gerekiyor. Yurt genelinde etkisini gösterecek olan soğuk hava dalgası kışlıkları tekrar çıkarmanıza neden olacak.

Türkiye'de yeni bir soğuk hava dalgası etkisini göstermeye başlıyor. Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi, Türkiye'ye 1-4 Mayıs tarihleri arasında gelecek olan yeni soğuk hava dalgası hakkında açıklamalarda bulundu. Tüm Türkiye'nin bu duruma hazırlıklı olması gerekiyor, çünkü günlerce sürebilecek soğuk hava etkisi başlıyor.

Bu yıl mevsimler adeta tersine döndü. Kış ayları tarihin en sıcak kışları olarak kayıtlara geçerken, bahar aylarında ise soğuk ve yağmurlu bir hava etkisini gösteriyor. Son günlerde hava sıcaklıkları bir hayli düştü ve Nisan yağmurları da başladı. Peki, Mayıs ayında hava nasıl olacak? Tüm Türkiye için yeni kritik bir uyarı yapıldı: 1-4 Mayıs tarihleri arasında Türkiye genelinde soğuk hava etkisi başlıyor.

tum-turkiye-tetikte-olsun-1-2-3-4-mayista-fena-geliyor.jpg

Avrupa Orta Vadeli Hava Tahmin Merkezi'nin son dakika açıklamasına göre, Mayıs ayının başından itibaren tüm Türkiye'yi etkileyecek yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgası geliyor. Mayıs ayının ikinci haftasından itibaren başlayacak olan yağışlı hava, adeta Şubat ayını aratmayacak yoğunlukta olacak. Ayrıca, 1-4 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da da hava kapalı ve gri olacak.

Sosyal medya üzerinden "Meteoroloji Bey" ismiyle yayın yapan bir sayfa da uyarıda bulundu. Sayfa, Türkiye'de Mayıs ayının ikinci haftasında yeni bir soğuk hava dalgasının etkili olacağını belirtirken, Nisan yağmurlarının da hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

Etiketler :