Tufan Türenç, hayatını kaybetti

Tufan Türenç, hayatını kaybetti
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, sürekli basın kartı ve 2020 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Tufan Türenç yaşamını yitirdi.

Gazeteci yazar Tufan Türenç, bu sabah Ankara'da hayatını kaybetti. Türenç, Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde bir süredir tedavi görüyordu.

77 yaşında yaşamını yitiren gazeteci yazar Tufan Türenç'in ölüm haberini Türk Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesi Doğan Satmış, sosyal medya hesabından duyurdu. Doğan Satmış, "Bu bayram günü çok üzücü bir haber vereceğim. Büyüğümüz, duayen gazeteci ve sevgili ağabeyim Tufan Türenç'i kaybettik. Allah rahmet etsin. Eşi Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç’e ve ailesine başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin. Mekanı cennet olsun” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan başsağlığı telefonu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türenç’in eşi Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç’i aradı. Kılıçdaroğlu, Türenç’e Allah’tan rahmet dilerken ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Tufan Türenç'in cenazesi 25 Nisan 2022 Pazartesi günü öğle namazının ardından Levent (Afet Yolal) Camisi'nden alınarak Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Tufan Türenç kimdir?

1945 doğumlu gazeteci Tufan Türenç Bursa Yenişehir’de dünyaya geldi. Aile kökeni aslen Bulgaristan Deliorman bölgesi Tırnova’ya uzanmaktadır.

Tufan Türenç’in babası Anadolu’da Siverek, Urfa, Kilis, Afyon ve Hilvan gibi bölgelerde doktorluk yapmış Niyazi Türenç, annesi ise Necdet Türenç'tir. Çocukluk yılları Afyon’da geçen Tufan Türenç Afyon Dumlupınar İlköğretim okulunu bitirmiş ardından İstanbul Saint Benoit Fransız Lisesi’ni tamamlamıştır.

Lise eğitiminin ardından Nişantaşı Eczacılık okuluna kayıt olmuş ancak bir sene sonra gazeteci olmaya karar vermiş ve okulu bırakmıştır. Fındıkzadede Gazetecilik Yüksek okulunu bitiren Türenç eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile ortaokul dönemlerinde mahalle arkadaşlığı yapmıştır.

1968 senesinde Milliyet Gazetesi ile adım attığı gazetecilik mesleğini Güneş ardından Hürriyet ile devam ettirmiştir.

Uzun yıllar Hürriyet Gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. 1978 senesinde kendisi gibi gazeteci olan Pınar Türenç ile evlenmiştir. Bir Gazetecinin Hayatı: 28 Yıl sonra Abdi İpekçi isimli kitabı Erhan Akyıldız ile birlikte yazmıştır.