TTB’den doktor cinayetinin ardından iş bırakma kararı

TTB’den doktor cinayetinin ardından iş bırakma kararı
Konya'da görev başında öldürülen hekim Ekrem Karakaya'nın ardından tepki gösteren Türk Tabipleri Birliği (TTB), 7 ve 8 Temmuz'da greve gittiklerini duyurdu. Hekimler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya istifa çağrısında bulundu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Konya'da Dr. Ekrem Karakaya'nın katledilmesiyle ilgili açıklama yaptı. TTB, 7-8 Temmuz'da hekimler ve sağlık emekçilerinin iş bırakacaklarını duyurdu.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya, Konya Şehir Hastanesinde hasta yakını Hacı Mehmet Akçay tarafından bugün silahla vurularak öldürülmüştü.

TTB Merkez Konseyi yaptığı açıklamada, sağlıkta şiddeti teşvik eden politikalara tepki gösterdi.

Açıklamayı TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Ali İhsan Öktem yaptı. Öktem, hekimlerin ve sağlık emekçilerinin, tüm sağlık meslek örgütleri ile aldıkları ortak kararla 7-8 Temmuz'da iş bırakacakları duyuruldu. Yarın ülke çapında sağlık kurumları önünde sağlık emekçilerinin yapacakları açıklamalarla sağlıkta şiddeti protesto edileceği belirtildi. Öktem, Dr. Ekrem Karakaya'nın son yolculuğunda da ailesinin yanında olacaklarını belirtti.

Öktem'in ardından Merkez Konsey üyeleri de Karakaya'nın kaydedilmesi ve sağlıkta şiddete dair duygularını paylaştı. Açıklamalarda sağlıkta şiddete karşı daha etkin ve caydırıcı yasa ve düzenlemeler talep edildi. Bunun için TTB'nin de her türlü işbirliğine açık olduğunun altı çizildi.