TRT’nin uygulamalarındaki verileri İsrailli şirket tutuyormuş. Hayırlı işler TRT

TRT’nin uygulamalarındaki verileri İsrailli şirket tutuyormuş. Hayırlı işler TRT
TRT'nin mobil uygulamalarında, verilere erişerek analiz etmek için İsrailli platformun kullanıldığı açığa çıktı.

TRT’nin, mobil uygulamalarında verilere erişerek analiz etmek için İsrailli bir platformun kullanıldığı ortaya çıktı. Gazeteci Metin Cihan’a bir takipçisi, TRT mobil uygulamalarının içinde mobil uygulama pazarlamacılarının kullanıcı edinme ve etkileşimi optimize etmelerini sağlayan bir platform olan İsrailli şirket Appsflyer'ın kodunun bulunduğunu olduğunu ifade etti.

trttt.webp

Takipçi, sosyal medyadan yazdığı mesajında, "Bunun alternatifleri bulunmasına rağmen çok daha pahalı olan İsrailli şirket kullanılıyor. Türkiye'de neredeyse hiç kullanılmayan İsrailli bir şirkete, İsrail'deki sunuculara TRT çocuk, Tabii, TRT gibi tüm kritik uygulamaların verileri, lokasyon bilgileri gibi veriler aktarılıyor ve bu veriler İsrail'de tutuluyor" ifadelerini kaydetti.

Konuyu araştırdığını ifade eden Cihan, "Evet, TRT, mobil uygulamalarında verilerinize erişip analiz etmek için İsrailli platformu kullanıyor. Yani, İsrail markalarını tutarlı bir şekilde boykot etmek için TRT'nin mobil uygulamalarını da boykot etmek gerekiyor. TRT Akademi, TRT Dinle ve Tabii web sitelerinden ekran görüntüleri aldım. Bu uygulamaları kullanan vatandaşların verilerinin hâlâ İsrailli şirket tarafından toplanıp analiz edildiğini görebiliyoruz. Boykot listelerinde TRT var mıydı?" açıklamasında bulundu.

trt1.webp

APPSFLYER NEDİR?

AppsFlyer, mobil uygulama pazarlamacılarının kullanıcı edinme ve etkileşimi optimize etmelerine yardımcı olan bir platform. Bu platform, uygulama yüklemelerini ve yeniden pazarlama kampanyalarını analiz ederek, hangi kaynakların en fazla kullanıcıyı getirdiğini ve hangi kampanyaların en etkili olduğunu gösteriyor.

Kaynak:halktv.com.tr