TRT'den 'İstanbul'un küçük Suriye'si' başlığı: Tepkilerin ardından video silindi

TRT'den 'İstanbul'un küçük Suriye'si' başlığı: Tepkilerin ardından video silindi
Devlet televizyonu TRT'nin TRT World isimli YouTube hesabından 'İstanbul’un küçük Suriye’sinde 30 dolar nasıl harcanır?' isimli bir video paylaşıldı. Videoya kısa sürede tepkiler çığ gibi büyürken CHP'li Antmen de sosyal medyadan duruma tepki gösterdi.

Devlet televizyonu TRT'nin TRT World YouTube kanalında yayımlanan bir videoda, İstanbul’da Suriyeli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Fatih’te yaşamın nasıl sürdüğüne dair tespitlere yer verildi. Videonun başlığı ise sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Türk Lirası'nın değer kaybıyla İstanbul’da döviz ile rahatlıkla alışveriş yapılabildiği açıklanan videoya "İstanbul’un küçük Suriye’sinde 30 dolar nasıl harcanır?" başlığı atıldı.

Videoyu kaldırdılar

TRT World'ün video başlığı kısa sürede gündem olurken video, gelen tepkiler üzerine YouTube hesabından kaldırıldı. TRT ise konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

adsiz-tasarim-2022-03-26t110119-766.png

Antmen'den tepki

Söz konusu video ve başlığı gündemdeki yerini korurken bir tepki de CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Alpay Antmen'den geldi.

Sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı paylaşımda bulunan Antmen şu ifadeleri kullandı:

"İktidarın bu kafasıyla yakında Türkiye’de birçok yerde kendi insanımız azınlık olacak. Vatandaşlarımız ilk seçimde sadece iktidarı belirlemeyecek; aynı zamanda kendi ülkelerinde azınlık mı yoksa ülkenin sahibi olarak mı yaşayacaklarını da seçecek"