TRT Muhabiri Elif Akkuş Gözaltına Alındı

TRT Muhabiri Elif Akkuş Gözaltına Alındı
TRT Muhabiri Elif Akkuş, Ankara'da gözaltına alındı. TRT, daha önce nedeninin açıklamadan 25 yıllık savaş muhabiri Akkuş'u görevden uzaklaştırmıştı. Gözaltıyla ilgili ise Avukat Hüseyin Ersöz, gerekçe açıklanmadığını ifade etti.

TRT'nin daha önce sebebini açıklamada 3 aylığına görevden uzaklaştırdığı savaş muhabiri Elif Akkuş, dün akşam hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı.

İstanbul'daki evinde arama yapılan Akkuş'un Ankara'da olduğu için emniyete çağırıldığını açıklayan avukatı Hüseyin Ersöz, müvekkilinin burada gözaltına alındığını aktardı: "TRT Haber Muhabiri Elif Akkuş, az önce Ankara’da gözaltına alındı. İstanbul’daki evinde akşam saatlerinde arama yapılan, ancak Ankara’da bulunduğundan, hakkındaki Yakalama Kararı uygulanamayan ve telefonla Asayiş Şube Müdürlüğü’ne çağrılan @reporterefo (Elif Akkuş'un X/Twitter mahlası), emniyete giderek teslim oldu. İfadeye çağırsanız gelecek bir gazeteci hakkında Yakalama Kararı alınmasının “hukuki” hiçbir gerekçesinin olamayacağını belirtelim."

akkus-z3h5-cover-jpg.webp

Ersöz, dün Akkuş’un X hesabının hack’lenmeye çalışıldığını da kaydetti. Avukat Ersöz, Akkuş’un en tehlikeli savaş bölgelerinde görev alan bir gazeteci olduğunu belirtti: “Libya ve Suriye’deki çatışmalar yanında Mavi Marmara Gemisi baskınına bizzat şahit olmuş bir isim. Türkiye’de hiçbir başarı ödülsüz kalmadığından, “ifadeye çağırsalar gidecek” bir isim şu an gözaltında… Geçirdiği ameliyat sonrası, beynine pıhtı atma riski bulunmasına rağmen…”

trt-muhabiri-elif-akkus-gozaltina-alindi.jpg