Trabzon'da selin bilançosu ağırlaşıyor

Trabzon'da selin bilançosu ağırlaşıyor
Trabzon Valiliği, 20 Eylül günü yaşanan heyelan, sel ve su baskınından etkilenen Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçelerinde zarar tespit çalışmalarının büyük ölçüde bittiğini ifade ederek toplam hasarın yaklaşık 209 milyon 548 bin lira olduğunu belirtti.

Trabzon’da 20 Eylül günü etkili olan sağanak, Araklı, Sürmene, Arsin ve Yomra ilçelerinde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Metrekareye 165 kilogram düşen yağış sebebiyle cadde ve sokaklar göle dönerken bazı ev ve işyerlerinin zemin ile bodrum katlarını su bastı. Taşkın sebebiyle bahçesi suyla dolan Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi'ndeki hastalar tahliye edildi.

sel.jpg

İlçelerin yüksek kesimlerinde heyelanlar meydana gelirken mahsur kalan vatandaşlar da ekipler tarafından kurtarıldı. Sağanağın etkili olduğu Sürmene'de gerçekleşen dere taşkını nedeniyle kaybolan işitme engelli 65 yaşındaki Ali Kemal Demir'in cansız bedenine kaybolduğu noktadan 35 kilometre uzaklıkta, 1 mil açıkta denizde ulaşıldı.

Trabzon Valiliği, konu hakkında yaptığı açıklamada, 382 personel ve 247 iş makinesi ile kapanan yol güzergahlarında ve dere yataklarında rüsubat temizleme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

1728379857418-trabzonda-selin-bilancosu-agirlasiyor-358751-98964.jpg

209 MİLYON LİRAYI GEÇTİ

Binalara ilişkin yapılan hasar tespitlerinde 14 binanın yıkık, ağır hasarlı olduğu vurgulanırken gerçekleştirilen açıklamada, “Heyelan ve su baskınına yönelik jeolojik (afet) etütlerinde ise 46 konut, 1 iş yeri ve 7 ahırın, önlem alınamayacak düzeyde heyelan veya taşkın riski altında olduğu, 33 binanın ise istinat duvarı yapılarak güvenliğinin sağlanabileceği belirlenmiştir. Zarar tespit çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştır. Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçelerimizde toplam 151 iş yeri, 123 konut ve 98 araç için zarar tespiti yapılmıştır. Toplam zarar 209 milyon 548 bin 976 TL olarak tespit edilmiştir” ifadeleri kaydedildi.

Kaynak:halktv.com.tr