Trabzon'da 150 Yıllık Gelenek Bozulmadı! Yine O Aile Yönetecek

Trabzon'da 150 Yıllık Gelenek Bozulmadı! Yine O Aile Yönetecek
Trabzon'un Of ilçesinde 150 yıldır süren Saral hanedanlığı geleneği bozulmadı. 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den aday olan Salim Salih Sarıalioğlu, oyların çoğunluğunu alarak tekrar seçildi.

Of Belediyesi'nde 1874 yılında Sarıalizade Ömer Lütfü Bey'in 52 yıl süren görev süresinden sonra ilçe belediyesi hep 'Saral' ailesi tarafından yönetildi. Bu gelenekte bir istisna olarak 1934 yılında 'Saral' soyadı taşımayan bir belediye başkanı seçilse de, o da 'Sarıalioğlu' soyadı taşıyordu.

2.jpg

DİĞER ADAYLARIN SOYADI ADA SARAL

Trabzon'da, 'Sarıalizade' ailesinin üyeleri, Soyadı Kanunu'ndan sonra 'Sarıalioğlu' ve 'Saral' soyadını aldı. Seçime diğer partilerden giren adaylardan dördünün de soyadının Saral olması dikkat çekti.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra belediye başkanlığı görevini sürdüren Salim Salih Sarıalioğlu, AKP'den tekrar aday gösterildi. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Sarıalioğlu'nun rakipleri de çoğunlukla 'Saral' soy isimli adaylardan oluştu. CHP'den Halil Saral, Yeniden Refah Partisi'nden Güngör Saral, Saadet Partisi'nden Mustafa Saral ve İYİ Parti'den Emine Bodur olmak üzere toplam 5 aday yarışa girdi.

150-yillik-gelenek-bozulmadi-belediye-baskani-17001257-amp.jpg

Yaklaşık 26 bin kişinin oy kullandığı ilçede, seçmenler mevcut Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'nu tekrar seçmeye karar verdi. Resmi olmayan sonuçlara göre Sarıalioğlu oyların %47'sini alırken, Güngör Saral %23, Mustafa Saral %22, Halil Saral %3 ve Emine Bodur ise %1 oy oranına sahip oldu.

33.webp

Resmi olmayan sonuçlara göre oyların çoğunluğunu alarak tekrar Belediye Başkanı seçilen Salim Salih Sarıalioğlu, "Birlikte başardık, birlikte kazandık. Başlasın Of Yüzyılı. Yeni dönem için teveccüh gösteren, bir kez daha kadim kentimiz Of’un hizmetkarlığını şahsıma emanet ettiğiniz için siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Sizlerden aldığımız güç ve destekle şehrimiz için eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Güzel ilçemiz için daha çok çalışacak, daha çok yorulacağız. Şehrimizin inşası ve neslimizin ihyası için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.