TOKİ işçilerinden çalıştıkları inşaatta eylem

Ardahan TOKİ inşaatında çalışan bir grup alçı ustası, dört aylık işlerini eksiksiz tamamlamalarına rağmen alacaklarını tahsil edemedikleri için mağdur olduklarını ifade ederek eylem gerçekleştirdi. Alçı ustası Hakan Sinar, konuya ilişkin "Bakın canımız yanıyor. Biz paramızı istiyoruz. Bir lira kimseden fazla istemiyoruz" ifadesini kullandı.

Ardahan’da TOKİ inşaatında çalışan bir grup alçı ustası işçi, alacaklarını tahsil edemedikleri için inşaatta eylem gerçekleştirdi. İşçiler, mağduriyet yaşadıklarını belirtirken konuya dair açıklama yapan alçı ustası Hakan Sinar, oğluyla birlikte 4 ay boyunca alçı işini eksiksiz tamamladıklarını fakat taşeron firma tarafından mağdur edildiklerini iletti ve 33 işçiyle birlikte toplamda 10.5 milyon liralık iş yaptıklarını, ama yalnızca 3.9 milyon lira ödeme alabildiklerini kaydetti.

“Şu anda Ardahan TOKİ inşaatında çok mağdur bir vaziyette beklemekteyiz. Burada 9 tane blokun alçı işini oğlum Canberk Sinar, ve Diyarbakır ekip başımız Bayram Bozkurt’la aldık. 4 aylık bir süreç içerisinde bütün işimizi tam ve eksiksiz bir şekilde bitirdik. Taşeron firmasından aldığımız bir iş Hasan Akyasan diye bir taşeron firmaya çalıştık. Ana firma zaten tabelada bilgileri vardır, güçlü bir firmadır ama bizim sözleşmemiz taşeron firma ile.” açıklamasında bulunan Sinar, taşeron firmaya 10 buçuk milyon liralık iş yaptıklarını ve 4 ayda 3 milyon 900 liralık para harcadıklarını ifade etti.

Sinar, “Her gün yarın her gün yarın, mağduriyetimiz diz boyu. Bugün bir şekilde işimizi çözeceğini söyleyenler, geldik şantiyeyi kapattı ve ortadan kaçtılar. Şu soğukta burada sabaha kadar eylemdeyiz. Buradan Ardahan Valiliği’ne Ardahan İL Emniyet Müdürlüğü’ne, TOKİ Genel Müdürlüğü’ne, Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. Emeğimizin karşılığı bu şekilde zayi edilmemeli şuan ekibimden sorumlu bir kişi olarak konuşuyorum. Taşeron firmanın yetkilisini bulamıyoruz. “ ifadelerini kullandı.

"BİZ PARAMIZI İSTİYORUZ"

“Hesabı yaptık bir türlü, parayı bekliyoruz bir türlü. Nasıl bir çözüme ulaşacağımızı bilmiyoruz. Bakın empati kurun, herkese söylüyorum empati kurun. Bakın canımız yanıyor. Biz paramızı istiyoruz. Bir lira kimseden fazla istemiyoruz. Birinden fazla para talebimiz yok, paramızın bir kısmını sildik dahi. Onu bile alamıyoruz.” ifadelerini kaydeden Sinar, mağdur olduklarını belirterek “Mağduriyet bugün biz burada göreceksiniz bu şantiyeden ayrılmayacağız paramızı almadan. Ateş yakıp ateşin başında bekleyeceğiz. Evime gidemiyorum.” dedi.

YANIT GELDİ!

Söz konusu iddialara yanıt veren Kuzey Atlantik Yapı İnşaat firması yetkilisi Hasan Akyasan ise TOKİ’nin ana firmasından ödeme alamadıkları için işini bitiren kişilere ödeme yapamadıklarını iletti.

Kaynak:ANKA