Tıp öğrencilerinin çalışma alanı tepkisi: Kahve zincirine mi verildi?

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin binaları depremden sonra hasar gördü. Öğrencilerin çalışma alanı kalmadı. Ama şimdi başka bir sorun var. Öğrenciler çalışma alanlarının ünlü bir kahve zincirine verildiğini söylüyor. Ama okul yönetiminden açıklama yok.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrencilerin kütüphaneleri yok, çalışma alanları sınırlı. 2019 depreminin ardından binaların çoğu hasar görmüş durumda. Öğrenciler laboratuvarsız kütüphanesiz kaldı.

Öğrencilerin sıkıntıları bunla da bitmedi. Bu kez ellerinde kalan çalışma küçük çalışma alanının bir kahve zincirine verildiğini iddia ediyorlar. 4. sınıf öğrencisi Şeyma Tiryaki, "Eskiden kütüphane olarak laboratuvar vardı ama artık yok" diyor.

Öğrenciler tepkili. Çünkü çalışma alanı olarak kullandıkları tek alanı da kaybedebilirler. Bir öğrenci, "Burası atıl bırakıldı havalandırması kötü, çalışılacak ortam değil. Mecburen burayı değerlendiriyoruz" dedi.

Bu durumu üniversite yönetimine bildiren öğrenciler 500'den fazla imza topladı. Ama üniversite yönetiminin ne yapacağı belli değil.

Sadece kütüphane değil öğrenciler yemekhane alanlarının da küçük olmasından da şikayetçi.