Tıp Fakültesi Mezuniyetinde Skandal! Hipokrat Yemini Sansürlendi, Öğrenciler İzin Vermedi

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir skandal yaşandı. Öğrencilerin mezuniyet töreninde Hipokrat Yemini'nde yer alan 'hastanın cinsel yönelimi' kısmı sansürlendi. Öğrenciler sansürü tanımayarak ilgili bölümü okudu. O anlar kameralara yansıdı.

Tıp Fakültesi mezuniyetinde skandal anlar kameralara yansıdı. Tıp Fakültesi'nden yeni mezun olmuş öğrencilerin mesleğe başlamadan önce okuduğu, Hipokrat Yemini’nin ‘hastanın cinsel yönelimi’ bölümü sansürlendi.

Dekan Yardımcısı Tuba Gül, yemini okudu. Yeminin “Görevimle hastam arasına; yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim, milliyet, politik düşünce, ırk, , toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeyeceğime…” diye geçen kısmından 'cinsel yönelim' ifadesi çıkarıldı.

BirGün'den Onur Durmuş'un haberine göre öğrenciler sansüre izin vermeyerek yeminden çıkarılan bölümü hep bir ağızdan söyledi. Dekan Yardımcısı Gül, kısa süreli bir duraklama yaşarken veliler alkışlarla öğrencilere destek oldu.

O anlar kameralara yansıdı.

tip-fakultesi.webp

DEKAN KOKTEYLİ İPTAL ETTİ VELİLERLE TARTIŞTI

Öte yandan bu yaşananların ardından iddiaya göre öğrencilere hipokrat yemini ettiren Dekan Yardımcısı Tuba Gül, kokteyli iptal etti.

Velilerin 'öğrencilerimize suyu bile reva görmüyorsunuz. Bu öğrenciler 25-26 yaşlarında özgür bireyler' demesi üzerine Tuba Gül velilerle tartıştı.