THY Yönetim Kurulu Başkanı istifa etti

THY Yönetim Kurulu Başkanı istifa etti
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla istifa ettiği kesinleşti. halktv.com.tr'nin ulaştığı kaynaklar Aycı'nın yerine Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji) Yardımcısı Dr. Ahmet Bolat'ın getirildiği bilgisini verdi.

İstanbul'daki yoğun kar yağışı sonrası THY'nin kargo terminalinin tavanının çökmesi ve yolcuların havalimanında mahsur kalması ile gündeme gelen ve eleştirilen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı istifa etti.

İlker Aycı’nın THY yönetiminde olmamasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istedi.

halktv.com.tr'nin ulaştığı kaynaklar Aycı'nın yerine Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji) Yardımcısı Dr. Ahmet Bolat'ın getirildiğini aktardı.

İYİ Partili Kıdık istifayı sosyal medyadan paylaşmıştı

İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık Twitter hesabından yaptığı paylaşımda THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın istifa ettiğini iddia etti. Aycı'nın yarın Yönetim Kurulu'nda istifasını açıklayacağı söyleniyor.

Personelini Kazakistan'da Bırakıp Eşiyle Türkiye'ye Döndü

2015 yılından bu yana Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı yapmakta olan Aycı, özel bir ziyaret için Kazakistan'a gitmesinden sonra ülkede çıkan olaylarda uçuşların iptal edilmesi nedeniyle orada mahsur kalmıştı. Avcı, aralarında pilotların da olduğu çok sayıda THY personeli Kazakistan'da bırakarak ailesiyle Türkiye'ye dönmesi de tepkilere neden olmuştu.

thyyi-genel-mudur-yardimcisi-bolata-temsil-ediyor-539.jpgthyyi-genel-mudur-yardimcisi-bolata-temsil-ediyor-539.jpg

Dr. Ahmet Bolat kimdir?

Dr. Ahmet Bolat İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1984’te A.B.D.’de Stanford Üniversitesi’nde Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisansını, 1988’de University of Michigan’da Endüstri ve Operasyonlar Mühendisliği bölümünde doktorasını tamamlamıştır. Dr. Bolat 1959 Konya doğumludur.

Dr. Bolat iş hayatına 1981’de Yıldız Kalıp Şirketi’nde tasarım ve üretim mühendisi olarak başlamıştır. 1985 ve 1988 yılları arasında University of Michigan’da araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve yardımcı doçent görevlerinde bulunmuştur. 1988’den 2005’e kadar olan dönemde Riyad King Saud University’de yardımcı doçent, doçent ve profesör pozisyonlarında görev almıştır.

Sonrasında Türk Hava Yolları’nda Yatırım Yönetimi Başkanlığı görevine atanmıştır. 2012 yılından itibaren Türk Hava Yolları’nda Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji) Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Mevcut konumunda filo planlama ve uçak temin stratejileri, stratejik planlama ve geliştime, AR-GE faaliyetleri, yatırım yönetimi, bilgi kontrol, uluslararası ilişkiler ve ittifaklardan sorumludur. Ayrıca, TCI (Turkish Cabin Interior) şirketinde Yönetim Kurulu Üyesidir. Geçmiş dönemde SunExpress’te ve HABOM’da Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuş, Bahçeşehir ve Fatih Üniversitelerinde yarı zamanlı profesör olarak ders vermiştir.