Thodex vurguncusu Özer'in iadesi onandı

Kri̇pto Para Borsası Thodex’i̇n kurucusu Faruk Fati̇h Özer'in Türkiye'ye iadesi mahkeme tarafından onandı.

Kri̇pto Para Borsası Thodex’i̇n kurucusu Faruk Fati̇h Özer’i̇n 17 Kasım’da veri̇len Türki̇ye’ye iade edi̇lmesi kararı, bugün Durres Temyi̇z Mahkemesi̇ tarafından onandı.

Kırmızı bültenle aranırken 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanan kripto para borsası THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer, Elbasan Asliye Mahkemesi'nin, 17 Kasım tarihinde verdiği kararla Türkiye'ye iadesine karar verilmişti. Özer 7 Aralık'ta iade kararını temyize götürmüştü. Dıraç Temyiz Mahkemesi'nde 16 Aralık tarihinde görülen temyiz duruşmasında avukatlar mazeret bildirerek katılmamıştı. Duruşma 20 Aralık'a ertelenmişti. Bugün görülen duruşmaya sanık Faruk Fatih Özer ve avukatları bu kez 'mazeretsiz' olarak katılmadı. Duruşma 27 Aralık tarihine ertelenirken, mazeret bildirmeden duruşmaya katılmayan sanık avukatları hakkında yaklaşık 860 lira, 5 bin Arnavuk Lek'i para cezası verildi.

30 Aralık'a ertelenmişti

Hakim Valbon Çekrezi yönetimindeki 27 Aralık'ta görülen duruşmaya katılmayan Faruk Fatih Özer, avukatı tarafından temsil edilmişti.

Hakim Çekrezi, savunma tarafının avukatının, Çekrezi'nin dava sürecinden uzaklaştırılmasını talep etmesi nedeniyle duruşmayı 30 Aralık’a erteledi. Mahkemenin, bu talebi görüşeceği ifade edilmişti.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Faruk Fatih Özer'in Thodex kripto para uygulaması üzerinden müşterileri dolandırıp Arnavutluk'a kaçması üzerine soruşturma başlatıldığı anlatılıyor. Hazırlanan 268 sayfalık iddianamede Faruk Fatih Özer ile ağabey Güven Özer ve Abla Serap Özer'in de aralarında bulunduğu 21 kişi sanık, 2027 kişi ise müşteki sıfatıyla yer alıyor. İddianamede, Thodex bünyesinde işlenen suçlardan toplam 356 milyon TL değerinde zarar oluştuğu kaydediliyor. İddianamede 21 sanığın 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme', 'Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından toplamda 12 bin 164 yıldan 40 bin 564'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.