TGC Basın Özgürlüğü Ödülü Halk TV Program Yorumcusu Gazeteci Timur Soykan'a Verildi

TGC Basın Özgürlüğü Ödülü Halk TV Program Yorumcusu Gazeteci Timur Soykan'a Verildi
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Özgürlüğü Ödülü bu yıl kişi bazında Gazeteci Timur Soykan'a verildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) 1989 yılından bu yana basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri’nin 2024 yılı kazananları belli oldu. Bu yıl kişi dalında Halk TV Program Yorumcusu ve BirGün yazarı Timur Soykan, kurum dalında ise Deprem Bölgesindeki Gazeteciler ödüle layık görüldü.

TGC Basın Özgürlüğü Ödülü yazarımız Timur Soykan'a verildi

TİMUR SOYKAN’A KİŞİ DALINDA ÖDÜL

Kişi dalında ödüle, "halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı adına yaşadığı her türlü baskıya rağmen, iktidarın karartma uyguladığı hukuk, insan hakları alanlarındaki ihlaller ve yolsuzluklarla ilgili kamu yararını önceleyen araştırma haberlerini ısrarla sürdürmesi" nedeniyle gazeteci Timur Soykan layık görüldü.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ GAZETECİLERE KURUM DALINDA ÖDÜL

Kurum dalında ise, deprem bölgelerinde zorlu koşullarda çalışmalarını sürdüren gazeteciler ödüllendirildi. Bu ödül, bölgede yaşanan olayları ve mağduriyetleri kamuoyuna aktarmak için gösterdikleri çabalar ve basın özgürlüğüne yaptıkları katkılar dolayısıyla verildi.

TİMUR SOYKAN KİMDİR?

Timur Soykan, 1975 yılında Kırklareli'nde doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Sinema ve Televizyon bölümünde eğitim gördü.

Mesleğine Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde başlayan Soykan, daha sonra Radikal Gazetesi'nde çalıştı.

Burada 10 yıla yakın muhabirlik ve editörlük yapan Soykan, Postacı Yayınevi'ni kurdu. Yayınevinde edebiyat ve siyasetle ilgili çeşitli kitapların yayımlanmasını sağladı. Bir dönem Posta Gazetesi'nde haber müdürü olarak çalıştı.

Timur Soykan, Halk TV ekranlarında yayınlanan "Kayda Geçsin" programında yorumculuk yapıyor. 2020 yılında beri ise BirGün gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor.

Yayımlanmış Kitapları:

  • Sapan: Hrant Dink Cinayeti- Bir Güvercinin Katilleri (2008)
  • Tanrı Misafirleri Oteli (2009)
  • Zavallı (2013)
  • Liste (2018)
  • Badeci Şeyh’in Sır Odası (2019)
  • Baronlar Savaşı Zindaşti Olayının Perde Arkası (2020)
  • İblisi Öldür (2023)
  • Baron İstilası (2024)