Tekirdağlı yurttaş: Bütün giyindiklerim başkasından

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın Tekirdağ’da derdini dinlediği yaşlı kadın, “O kadar seviyorum kuru üzümü alıp da yiyemiyorum. Bir oğlum çalışıyor, ne olacak? Onların yanında sığınıyorum. Ben ev kirası nasıl vereyim siz söyleyin? Bütün sırtımda giydiklerim başkasından. Kendime daha bir çift çorap almış insan değilim. Bu nereye gidiyor? Canımızdan bezdik” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı ziyaret etti, Tekirdağ Ziraat Odası ve Tekirdağ Süt Birliği’nde çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Öztrak’ın dinlediği yaşlı bir kadın, şunları söyledi:

Eşimden Bağkur’dan emekliyim. O kadar seviyorum kuru üzümü alıp da yiyemiyorum, biliyor musun? Bir oğlum çalışıyor, ne olacak? Bir de benim Bağ-Kur’um var. Onların yanında sığınıyorum. Bereket gelin kabul etti sığınıyorum eşim öldükten sonra. Başka türlü geçinemeyeceğiz ki… Ben ev kirası nasıl vereyim? Nasıl vereyim siz söyleyin? Zaten 2 milyar (2 bin lira) alıyorum , şimdi oldu o da. 1 milyar 300 milyon (1300 lira) maaş alıyordum.

Yetmiyor ama ne yapacaksın? Vallahi billahi mübarek gün. Bütün sırtımda giydiklerim başkasından. Ayakkabı da başkasından, şalvar da başkasından, başörtüsü de başkasından. Ölen kişilerden veriyorlar da onları topluyorum. Ben kendime daha bir çift çorap almış insan değilim. Bu nereye gidiyor? Canımızdan bezdik. Bu kadar, insana yapılmaz. Nasıl hesap verecekler, onu hiç düşünmüyorlar. Burada mal topluyorlar, ama altına girince hesabını verecekler. Topladığımız malın hesabı var orada. Burada hiç kimse kimseye bir şey yapamıyor, soramıyor. Oraya girdi mi hesap nasıl vereceğiz bakalım.

Kaynak:ANKA