Teğmen Ebru Eroğlu’na hakarete suç duyurusu!

Teğmen Ebru Eroğlu’na hakarete suç duyurusu!
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır tarafından Kara Harp Okulu’nu birincilikle bitiren Ebru Eroğlu için "Tipe bak. Gözleri resmen felfecir okuyor. 900 teğmeni kendine oyuncak etmesinden belli nasıl bir şey olduğu. Peygamber ocağında ne işi var bunun" diyen Yeni Akit Haber Müdürü Zekeriya Say hakkında suç duyurusu yapıldı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Kara Harp Okulu’nu birincilikle bitiren Ebru Eroğlu için "Tipe bak. Gözleri resmen felfecir okuyor. 900 teğmeni kendine oyuncak etmesinden belli nasıl bir şey olduğu. Peygamber ocağında ne işi var bunun" diyen Yeni Akit Haber Müdürü Zekeriya Say hakkında suç duyurusunda bulundu.

ef73f8e5-7074-4624-a2ee-3dd98d54d2e9.jpg

"BAŞARILARI KÜÇÜMSENDİ"

Başarır, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Say’ın Kara Harp Okulu birincisi Ebru Eroğlu'nun başarılarını küçümsediğini belirterek şunları kaydetti:

"Kendisine gazeteci diyen bu şahıs, Ebru Teğmeni, doğal olarak askerlerimizi ve askerlik teşkilatını aşağılamıştır. Yaptığı eleştiri değildir, tahkirdir. Aşağılama; hor görme, onur kırma, değersiz gösterme, küçük düşürme, alçaltma, değersizleştirme, TCK 301 suç kapsamına girmektedir. Ben de kamu davası açılması hususunda bu şahsı ihbar ettim."

1-003.png

"CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Başarır’ın suç duyurusunda "Türk Milleti kavramıyla belirli bir kişinin ya da kişi topluluğunun aşağılanmasından çok, genele yayılmış ve kabul görmüş toplumsal hassasiyetlerin zedelenmesinden bahsedilmektedir. Bu nedenle suçun mağduru sıfatıyla ihbarda bulunmaktayız. Anılan nedenlerle müvekkile yönelik hakaret içerikli eylemi gerçekleştiren kişi/kişilerin cezalandırılmasını talep etmemiz nedeniyle şikâyet dilekçesi verme zarureti hasıl olmuştur" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:ANKA