Tefeci sarmalında kan döküldü! 2 intihar, 2 cinayet
Muğla'nın Milas ilçesinde polis ekiplerinin yürüttüğü planlı soruşturma kapsamında, bölgede faaliyet gösteren bir tefecilik şebekesi deşifre edildi. Şebekenin yüksek faizle borçlandırdığı vatandaşlardan Önder Özer, borç yükü nedeniyle bir süre önce intihar etti. Bu olayın ardından Önder Özer'in oğlu M.A.Ö., babasını yüksek faizle borçlandırarak ölüme sürüklediğini öne sürdüğü tefecilerden M.D.'nin 18 yaşındaki oğlu Ali Taha Demir'i ve Halil İbrahim Tuzcu'yu silahlı saldırı sonucu öldürdü.

EVİNİ DEVREDİP MEKTUP BIRAKARAK YAŞAMINA SON VERDİ
Soruşturma derinleştikçe, aynı tefecilik şebekesi tarafından borçlandırılan bir diğer mağdurun daha yaşamına son verdiği ortaya çıktı. Şebekeye olan borçları yüzünden evini devretmek zorunda kalan Serkan Alkaya, geride bir mektup bırakarak intihar etti. Birbiri ardına yaşanan bu olayların neticesinde çalışmalarını hızlandıran ekipler, tefecilik şebekesine üye 5 kişinin kimliğini tespit etti.

EŞ ZAMANLI OPERASYON VE MİLYONLUK SENETLER
Kimlik tespitlerinin ardından, 17 Şubat tarihinde Muğla'nın Milas ilçesi ve Osmaniye'de 5 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Hakkında yakalama kararı bulunan A.B., M.D., N.B., A.T. ve G.K. gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda tefecilik faaliyetlerini belgeleyen kanıtlar bulundu.
Milas'ın ünlü emlakçısı arabasında ölü bulundu
Aramalarda; intihar eden Serkan Alkaya (S.A.) adına düzenlenmiş 1 milyon 500 bin lira tutarında senet fotokopisi, intihar eden Önder Özer adına düzenlenmiş 1 milyon 650 bin lira tutarında senet fotokopisi ile 1 adet 5 milyon TL tutarında senet ve çeşitli suç unsurları ele geçirildi.

ŞÜPHELİLERDEN DÖRDÜ TUTUKLANDI
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden M.D., N.B., A.T. ve G.K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, A.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.