Tayvan'daki 7,5 Büyüklüğündeki Depreme Havuzda Yakalandı

Tayvan'ın doğu kıyılarında, son 25 yılın en büyük sarsıntısı olan 7,4 ve 7,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem sırasında yüzme havuzunda bulunan bir kişinin yaşadığı sarsıntı anları, şok edici görüntülerle anbean kaydedildi.

Tayvan'ın başkenti Taipei'de 1999 yılında yaşanan ve 2.400 kişinin ölümüne neden olan depremin ardından, bu kez Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien City'de iki büyük deprem yaşandı.

0273fd00-f169-11ee-a9f7-4d961743aa47.jpg

BİNALAR ÇÖKTÜ, OTOYOLLAR ZARAR GÖRDÜ

İlk belirlemelere göre, birçok bina çöktü ve altyapıda hasarlar meydana geldi. Özellikle viyadükler, otobanlar ve köprüler zarar gördü. Birçok kişi enkaz altında kaldı ve hala kurtarma çalışmaları devam ediyor. Tayvan'ın bazı bölgelerinde de elektrik ve internet kesintileri yaşanıyor.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamaya göre, depremlerden ilki 7,4 büyüklüğünde, ikincisi ise 7,5 büyüklüğündeydi. Depremlerin merkezi, Hualien City'nin 18 kilometre güneyindeydi.

cc7bi79cau69xqsrz5mcwg.webp

TSUNAMİ TEHLİKESİNE KARŞI UYARI GELDİ

Depremden sonra Tayvan, Çin, Japonya ve Güney Amerika'nın doğu kıyılarında olası bir tsunami tehlikesine karşı uyarılar yapıldı. Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (PHIVOLCS) de tsunami tehlikesine karşı kıyı bölgelerini tahliye etmeye çağırdı.

kfxizbdxekyi0cw9k0ajmq.webp

DEPREME HAVUZDA YAKALANDI

Deprem anına dair çarpıcı görüntüler, hızla internet üzerinde yayılmaya devam ediyor. Sosyal medyada paylaşılan bir video kaydında, bir kişinin yüzme havuzunda vakit geçirirken depreme yakalandığı anlar şaşırtıcı bir şekilde görüntülendi. Havuzdaki suyun dalgalanmasıyla birlikte kişinin sarsıldığı anlar net bir şekilde kaydedildi. Depremin şiddetini gösteren video, dünya genelinde izlenme rekoru kırdı.

1-001.webp

Etiketler :