Tayfun Kahraman 800 Gündür Vera'dan Ayrı! Eşinden Sitem Dolu Paylaşım

Tayfun Kahraman 800 Gündür Vera'dan Ayrı! Eşinden Sitem Dolu Paylaşım
Gezi Direnişi nedeniyle 18 yıl hapse çarptırılan Şehir Planlamacısı Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman'dan yürekleri burkan sitem dolu bir 800'üncü gün paylaşımı geldi.

Gezi Parkı Direnişi nedeniyle Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Yiğit Ekmekçi, Mine Özerden, Osman Kavala ve Hakan Altınay yıllardır hapiste.

Gezi Direnişi'nde İBB Şehircilik Proje Koordinatörü olan Tayfun Kahraman 800 gündür küçük kızı Vera ve eşi Meriç Demir Kahraman'dan ayrı.

Ayrılıklarının 800'üncü gününde Meriç Demir Kahraman'dan sitem dolu bir paylaşım geldi. Kahraman, X hesabından şunları dile getirdi:

800 gün oldu. Sayıyla 800, yazıyla sekiz yüz gün.

Her günü ailemiz için ızdıraba dönüşen, masum olduğu ayan beyan ortada olan eşim ve meslektaşım Tayfun Kahraman’ın bizden ayrı tutulduğu 800 adet 24 saat geçirdik.

800 gün boyunca, dişimizi sıkarak adalet bekledik.

800 gün boyunca sevincimizi de acımızı erteledik.

800 gündür doya doya gülemedik.

800 gündür hayatımız dondu, her şey yarım kaldı.

Tayfun kızı olmadan 800 gün yaşlandı, Vera 800 gün babasız büyüdü.

Vera yaşamının çoğunu babası suçsuz yere hapisteyken geçirdi.

Ömrümüzden gitti, günlerimizden gitti. Tayfun’un suçsuzluğunu tekrar ve tekrar kanıtladığımız 800 günün sonunda, biz hâlâ adaleti bekliyoruz.

Tayfun’un mesleğini ve anayasal görevini yapmaktan, ülkesini sevmekten, hukuku ve diyaloğu savunmaktan başka eylemi olmadığı ortada.

Bir masuma ve ailesine bu kadar acı çektirmenin, gerçekten ne anlamı var?

screenshot-2024-07-03-at-17-37-34-1-xte-dr-meric-demir-kahraman-800-gun-oldu-sayiyla-800-yaziyla-sekiz-yuz-gun-her-gunu-ailemiz-icin-izdiraba-donusen-masum-oldugu-ayan-beyan-ort.png

Etiketler :