Taşımalı eğitim kısıtlandı veliler ayağa kalktı

Taşımalı eğitim kısıtlandı veliler ayağa kalktı
Öğrenci Veli Sendikası (Veli-Der) Bolu Şubesi, Taşımalı Eğitim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle birlikte, okula uzaklığı 30 kilometreden fazla olan öğrencilerin bu imkandan mahrum kalmasını protesto etti.

1 Ağustos günü gerçekleştirilen değişiklikle, okula uzaklığı 30 kilometreden fazla olan öğrencilerin taşımalı eğitimden faydalanma hakları kaldırıldı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından taşımalı eğitimden yapılan düzenlemeler, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan öğrencilerin eğitime erişimini güçleştirdi.

1 Ağustos'ta yapılan değişikliklerle, okullarına 30 kilometreden daha uzakta oturan öğrencilerin taşımalı eğitim hizmetlerinden yararlanmaları kısıtlandı. Bolu'da, Öğrenci Veli Sendikası (Veli-Der) bu durumu protesto etti.

servis.jpg

"EĞİTİMDEN TASARRUF OLMAZ"

BirGün'ün aktardığına göre, Oğulduruk köyü muhtarı İsmail Kaya, bölgede ve ülke genelinde, kırsal kesimde yaşayan öğrencilerin eğitim haklarının ihlal edildiğini ifade ederek sorunlarını Millî Eğitim Müdürü'ne ilettiklerini ve Vali'den randevu talep ettiklerini aktardı.

"Eğitimden tasarruf olmaz” ifadesini kaydeden Kaya, çocukların eğitim hakkının korunmasının sosyal devlet olmanın bir gereği olduğunun altını çizerek velilerin, köylerine 30-45 dakikalık mesafede bulunan okullar için çocuklarından ayrı kalmak zorunda bırakıldıklarını ifade etti ve bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kaynak:BirGün