Tarkan: Zeytin ağaçlarımız katlediliyor, yazıklar olsun

Tarkan: Zeytin ağaçlarımız katlediliyor, yazıklar olsun
Tarkan, sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulunarak, "Zeytin ağaçlarımız katlediliyor. Çok üzülüyorum. Yazıklar olsun" dedi.

Megastar Tarkan sosyal medya platformu Twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Tarkan, Akbelen'deki zeytinliklere dair yaptığı paylaşımında, "Zeytinliklerimizin kıyımı başladı. Ne desek, ne yapsak yine kulak asan olmadı. Zeytin ağaçlarımız katlediliyor. Çok üzülüyorum. Yazıklar olsun. Hem vicdandan hem akıldan yoksun insandan yana da umudum kalmadı artık. Doğayı şuursuzca yok ederken bindiği dalı kestiğini unutuyor. Tüm dünyada durum aynı. Doğa bitiyor. Sonumuz hayır ola" dedi.

Ne olmuştu?

Zeytinliklerin madenciliğe açılmasına olanak sağlayan yönetmelik değişikliği ilk olarak Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen ormanında uygulanmaya başlanmış ve maden sahası yapılmak istenilen Akbelen ormanıyla yanındaki zeytin ağaçları için İkizköylüler doğa nöbetine başlamıştı.

LİMAK Holding'in Akbelen'de zeytinlik alanda kesim yapmasına karşı direniş sürerken, Türkiye İşçi Partisi Muğla İl Başkanı Volkan Çetin, ters kelepçeyle gözaltına alınmıştı. Vatandaşlar, zeytin ağaçlarını korumak için sahayı terk etmeme kararı almıştı.