Tarikatta 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismar

Tarikatta 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismar
Tarikatta 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı gündemdeki yerini korurken yine bir tarikatta cinsel istismar skandalı ortaya çıktı. Zonguldak’ta da Halveti Tarikatı’ndan, kendisini "mehdi" ilan eden İsmail Arslan'ın çocuğu istismar ettiği gerekçesiyle ceza aldığı iddia edildi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde kendisini ‘mehdi’ ilan eden Halveti Tarikatı’nın Şabaniyye kolu lideri İsmail Arslan’ın 12 yaşından küçük çocukları istismara maruz bıraktığı iddia edildi.

Halkın Sesi Gazetesi'nden Mustafa Özdemir’in haberine göre istismara uğrayan çocuk 'Çocuk İzleme Merkezi Adli Görüşme Odası'nda 2 sene önce yaşadıklarını anlattı.
H.K.Y., verdiği ifadede Halveti Tarikatı’nın Şabaniyye Kolu’nun lideri 49 yaşındaki Arslan’ın istismarına uğradığını söyledi.

İstismarcı: Bu bir sınav

H.K.Y. verdiği ifadede, "O zamanlar İsmail Arslan’ın mehdi olduğu söylenmişti. Birilerine söylersem çok kötü şeyler olacağını düşünüyordum. Olayı küçük ablam N.Y.’ye söyledim ama inanmadı. Annem bana inanmadı" dedi.

H.K.Y, Arslan'a yaptıklarını sorduğunu ve Arslan'ın 'bunun bir sınav olduğunu, küçük bir şey olduğunu' söylediğini kaydetti.

İyi hal indirimi

Şikayetin ardından karar duruşması, 29 Kasım 2022’de görüldü. Mahkeme, Arslan’a 13 yıl 9 ay hapis kararı verdi. Ceza ‘iyi hal indirimiyle’ 11 yıl 5 ay 15 güne indirildi. İsmail Arslan için tutuklama kararı da verilmedi. Arslan’ın karara itiraz ederek, dosyayı İstinaf’a taşıdığı belirtildi.

Bölge halkından ismini vermek istemeyen bir yurttaş, ülkenin dört bir yanında otobüslerle Arslan’ın yanına gelenler olduğunu belirterek “Dış dünyayla hiçbir bağlantısı olmayan İsmail Arslan, tarikat evinden hiç çıkmıyor. Babası, kardeşleri ve müritleriyle birlikte yaşıyorlar. Seralarda üretilen sebze ve meyveleri pazarda satıp geçimlerini sağlıyorlar ancak Türkiye’nin dört bir yanından otobüslerle insanlar köyümüze geliyor. Tarikat liderinin çiftliğin ortasında bir kıl çadır bulunuyor. İbadetlerini burada yapıyorlar. İçeride ne yaşanıyor kimse bilmez.”

Kaynak:halktv.com.tr