Taraftarlar Karşılama İçin Havalimanına Akın Etti!

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin taraftar grupları Süper Kupa Finali'nin ertelenmesi kararı sonrası takımları ortak karşılamak üzere havalimanlarına akın etti.

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin oynacağı Süper Kupa maçı, Suudi yetkililerin Atatürk posterleri ve pankartlarına izin vermemesi sonrası iiptal edildi. TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe yayınladıkları ortak bildiri ile maçın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Yaşananların ardından sosyal medyada örgütlenen taraftarlar takımları karşılama telaşına girdi. Atatürk'e karşı yapılan hadsiz sansürün ardından hem Fenerbahçe'yi hem de Galatasaray'ı destekleyen futbolseverler Riyad şehrinden dönme kararı alan takımları karşılamak için havalimanlarına akın etti.

fenerbahce-istanbulda-coskuyla-karsilandi-2982-dhaphoto3.jpg

TAKIMLAR YURDA DÖNDÜ

Galatasaray ve Fenerbahçe kafilesi İstanbul’a döndü. Sabaha karşı 05.25’te Galatasaray kafilesini İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde aralarında farklı takım bayraklarını da taşıyan taraftarlar karşıladı. Galatasaraylı yönetici ve futbolculara sevgi gösterisinde bulunuldu. Kafile, özel araçları ve takım otobüsüyle havalimanından ayrıldı. Fenerbahçe takımını taşıyan uçaksa Sabiha Gökçen Havalimanı’na 06.45’te indi. ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’ tezahüratlarıyla karşılanan sarı lacivertlilerde İsmail Kartal, taraftarlara teşekkür etti

fenerbahce-istanbulda-coskuyla-karsilandi-2982-dhaphoto2.jpg

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan kalkan özel uçakla İstanbul'un iki havalimanına gelen takımları, taraftar grupları coşkuyla karşıladı.

havalimani-karsilama.jpg

Aralarında farklı takım taraftarlarının da yer aldığı grup, yaptıkları tezahüratlarla takımların yönetici ve futbolcularına sevgi gösterisinde bulundu.

Atatürk'e karşı yapılan hadsiz sansürün ardından sadece Fenerbahçe'yi ve Galatasaray'ı destekleyen futbolseverler değil hemen her takımın taraftarları Riyad'den sporcuları karşılamak için havalimanlarına akın etti.

fenerbahce-istanbulda-coskuyla-karsilandi-2982-dhaphoto4.jpg

Teknik direktör İsmail Kartal, kendilerini bekleyen taraftarlara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yöneticiler, teknik heyet ve futbolcuların yer aldığı kafile, güvenlik önlemleri altında kendilerini bekleyen özel araçları ve takım otobüsüyle havalimanından ayrıldı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yöneticiler, teknik heyet ve futbolcuların yer aldığı kafile, güvenlik önlemleri altında kendilerini bekleyen özel araçları ve takım otobüsüyle havalimanından ayrıldı.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Suudi Arabistan’da dün akşam oynanması planlanan Süper Kupa Finali ertelenmişti. Suudi yetkililer, futbolcuların sahaya Türkiye'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk tişörtüyle ve sözlerinin yazılı olduğu pankartla çıkmasına izin vermemişti. Bunun üzerine iki takım da maça çıkmayı reddetmiş, Türkiye'ye dönme kararı almıştı.