Tansu Çiller'den İYİ Partili Aydın'a parti cevabı

Tansu Çiller'den İYİ Partili Aydın'a parti cevabı
Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın 'Erdoğan, parti kurmak için görevlendirdi' iddiasına cevap verdi. Avukatı aracılığıyla açıklama yapan Çiller, ' yaratılmak istenilen algının gerçekle hiçbir ilgisi yoktur' dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Sözcü'den Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtlamıştı. Aydın, parti kurulması ile ilgili 'Böyle bir partiyi kurmak istiyorlar ve bol vaatlerle insanları çekmeye çalışıyorlar. Bu partinin görev alanı, tek hedefi sadece İYİ Parti'dir, yüzde yüz böyledir, bunun şüphesi yok' demişti. Aydın ayrıca 'Tansu Çiller, AK Parti'den oy koparan İYİ Parti'nin oylarını kırmaya çalışmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş, 'İYİ Parti'nin bulunduğu yerde ne yapabilirsen kardır' anlayışıyla iktidar tarafından desteklenen, maddi imkanları iktidar tarafından sağlanan bir proje kişisidir' diye kaydetmişti.

Tansu Çiller'den cevap

Tansu Çilleri, avukat Dilek Özaşık aracılığıyla Koray Aydın'ın sözlerine yanıt verdi. Çiller, Aydın'ın sözlerini algı diye değerlendirdi. Kısa açıklama mail üzerinden tüm basın kuruluşlarına gönderildi.

İşte Çiller'in açıklaması:

6 ŞUBAT
2022 E. BAŞBAKAN PROF. DR. TANSU ÇİLLER’İN VEKİLİ
AVUKAT DİLEK ÖZAŞIK TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA
AŞAĞIDA SUNULMAKTADIR


Bazı medya organlarında E. Başbakan Prof. Dr. Tansu Çiller’in bir takım amaçlara hizmet etmek için, gizli bir gündemle siyasi parti kuracağına dair yaratılmak istenilen algının gerçekle hiçbir ilgisi yoktur.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.


Prof. Dr. Tansu Çiller
Vekili
Avukat Dilek Özaşık