Tanımadığı Kadının Kafasına Taşla Vurdu, 1 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Verildi

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bir kadın yolda yürürken tanımadığı bir erkek tarafından saldırıya uğradı. Mahkeme saldırganı 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul Eyüpsultan'da, okula giden bir üniversite öğrencisi olan Aslı Gizem U.'nun başına taşla saldıran sanık Özcan Mercan, yeniden mahkemeye çıkarıldı. Adli Tıp Kurumu raporuna göre sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu belirlendi ve 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın kullandığı taşı silah olarak değerlendirerek üst sınırdan cezalandırdı.

SOKAKTA YÜRÜRKEN SALDIRDI

20 Ocak 2022 akşam saatlerinde, sokakta yürüyen Özcan Mercan, okula gitmekte olan Aslı Gizem U.'ya taşla saldırdı. Aslı Gizem U. yaralandı ve okula koşarak sığındı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Aslı Gizem U.'ya ilk yardım okuldaki görevliler tarafından yapıldı ve daha sonra hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından polis ekipleri, şüpheli Özcan Mercan'ı yakaladı. Mercan, tutuklanarak cezaevine gönderildi. İfade sırasında, işsiz olduğunu, maddi durumu nedeniyle hak ettiği hayatı yaşamadığından dolayı bu olayı gerçekleştirdiğini itiraf etti.

CEZAİ EHLİYETİ TAM

Mahkeme, sanığı 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı ancak karar İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından sanığın cezai ehliyeti hakkında rapor alınmaması gerekçesiyle bozuldu.

İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülen duruşmada, Adli Tıp Kurumu raporu sunuldu ve sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Savcı, sanığın 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, olayda kullanılan taşı silah olarak değerlendirerek sanığı 'Silahlı basit yaralama' suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak:DHA

Etiketler :