Tabutta Rövaşata filmi akıllara geldi! Taksiyi çalıp dakikalarca gezdi

Türk sinemasının kült filmlerindne Tabutta Rövaşata'daki araba çalma sahnesini hatırlatan bir olay İzmir'de yaşandı. Bir şahıs, taksi çalıp dakikalarca gezdi.

Konak ilçesinde iki gün önce (17 Ekim) ilginç bir olay yaşandı. Durakta müşteri bekleyen taksici Abdullah S'nin aracını kimliği belirsiz bir şahıs tarafından çalındı.

caldigi-taksiyle-bir-sure-gezdi-ardinda-378616-104872.jpg

Anahtarı üzerinde olan taksiye atlayan şahıs, hızlıca alandan uzaklaştı. Taksici Abdullah S, olayı fark edip taksinin peşinden koşup aracı yumruklasa da fayda etmedi.

caldigi-taksiyle-bir-sure-gezdi-ardinda-378618-104872.jpg

Aracı çalan şahıs, 10 dakika boyunca gezindi. Devriye polisini görünce de yüzünü gizleyen şahıs, Konak tünellerinde ters yola girdi.

caldigi-taksiyle-bir-sure-gezdi-ardinda-378619-104872.jpg

Ters yola giren şüpheli, ardından da aracı yolun ortasında bırakıp koşarak kaçtı. Sürücüsüz taksiyi görenler de şaşırdı. Tüm yaşananlar taksi kamerasına yansıdı. Sürücüsüz taksinin hareket ettiğini gören bir yurttaş, duruma hızla müdahale etti. Taksinin içine girip el frenini çekti.

caldigi-taksiyle-bir-sure-gezdi-ardinda-378617-104872.jpg

Polis, taksiyi kaçıran şahsı yakalamak için çalışma başlattı.

AKILLARA TABUTTA RÖVAŞATA FİLMİ GELDİ

Derviş Zaim'in yönetmenliğini yaptığı Tabutta Rövaşata filminde sokakta yaşayan Mahsun karakteri, kış aylarında donmamak için otomobil çalıp saatlerce trafikte kalıyordu. Yaşanan olay, filmi akıllara getirdi.

Kaynak:DHA, Halk TV