Suudi prensin 5 bin dolarlık bahşişini kabul etmeyen albay İBB’de göreve başladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yaptığı sırada Suudi prensin verdiği bahşişi iade eden ve tuğgenerallik beklerken emekli edilen Ergün Cebeci İBB’nin Afet İşleri Daire Başkanlığı’na atandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yeni bir görevlendirme yapıldı. Afet İşleri Dairesi Başkanlığı görevine, FETÖ tarafından “Atatürkçü küfürbaz albay” ifadesiyle fişlenen ve tuğgenerallik beklerken emekliliğe sevk edilen Ergün Cebeci atandı.

Görevi vekaleten yürüten Selçuk Tütüncü, Afet Koordinasyon Merkezi Şube Müdürlüğü görevine devam edeceği öğrenildi.

ERGÜN CEBECİ KİMDİR?


Yeni daire başkanı Ergün Cebeci, 1993 yılında Kara Harp Okulu’ndan Jandarma Teğmen rütbesi ile mezun oldu. Tuzla Piyade Okul Komutanlığı’nda ve Foça Jandarma Okullar Komutanlığı’nda, Bornova 2. Jandarma Komando Eğitim Tabur Komutanlığı’nda takım komutanı olarak görev yaptı.

1996 yılında Jandarma Subay Okulu’ndan mezun olan Cebeci, 1996 yılından 2019 yılına kadar Mardin, Çanakkale, Tunceli, Muğla, Şırnak, Edirne ve Kastamonu’da Jandarma Komanda Bölük Komutanı, Asayiş Şube Müdürü ve İl Jandarma Komutan Yardımcısı, Jandarma Eğitim Alay Komutanı olarak görev yaptı.

Cebeci, 2019-2022 arasında Kiev Büyükelçiliği İçişleri Müşaviri, 2022 yılında Tunceli İl Jandarma Komutanı, 2023 yılında İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcılığı görevlerinde bulunurken 2024 yılının ağustos ayında emekliye ayrıldı.

bu.png

SUUDİ PRENSİN BAHŞİŞİNİ GERİ VERMİŞTİ!


Muğla’nın Bodrum ilçesinde, 27 Temmuz 2007 tarihinde İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yaptığı sırada ilçede tatilini geçiren Suudi Arabistan Prensi Mohamed Bin Suud Al-Faisal Al Suud'un, konakladığı otelin personel ve güvenlik görevlilerine bahşiş olarak, içerisinde 5'er bin dolar bulunan zarflar dağıttığı açığa çıkmıştı.

Otelin sorumluları, ön büro müdürleri, özel güvenlik görevlilerine, geçirdiği güvenli, huzurlu, mutlu tatil sebebiyle birer teşekkür zarfı vermek istediğini ifade eden Prens, söz konusu zarfları, herkesin kabul etmesini dilediğini belirtmişti. Törende bulunan ve prensin güvenliğinden sorumlu olan jandarma subayı da, içinde ne olduğunu bilmediği o zarflardan alarak, içini açmadan o dönemin Bodrum Jandarma Bölük Komutanı olan Binbaşı Ergün Cebeci'ye götürdü.

cebeci.webp

ÇİÇEK EŞLİĞİNDE ZARFI İADE ETTİ

İçinde para olduğu anlaşılınca kapağı bile açılmayan zarf, Binbaşı Ergün Cebeci'nin verdiği talimatla kırmızı-beyaz gül ve karanfiller eşliğinde Prens'e geri götürüldü. Otelin 30 personeline bahşiş dağıtan Prens, zarfı çiçekler eşliğinde görünce şaşırdı ve biraz bozuldu.

Çiçeği ve zarfı Prens’e iade eden komutan, “Türk askeri olarak tatil için veya ülkemize gelen herhangi bir kişinin güvenliğinden sorumluyuz. Siz bizim konuğumuzsunuz ve sizin güvenliğiniz için görevimizi yaptık. Her zaman sizi ülkemize bekleriz. Lütfen yaptığınız jesti red etmemizi yanlış anlamayın, Türk askeri veya hiçbir güvenlik görevlisinin bu tür bir tarz içinde olması beklenemez. Zarf subaylarımız tarafından bir davet zarfı olduğu sanılarak ve nezaket gereği alınmıştır, bunu bilmenizi isteriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:halktv.com.tr