Suriye'de Türk TIR'ları ve Bayrağına Saldıranlar Kim?

Suriye'de Türk TIR'ları ve Bayrağına Saldıranlar Kim?
Erdoğan ve Esad arasında Bağdat'ta yapılacağı iddia edilen görüşmeden sonra Suriye'nin Kuzey bölgesinde Türkiye'den gelen TIR'lara ve Türk bayraklarına yönelik peş peşe saldırılar düzenlendi. Saldırılara ilişkin Suriyeli yerel askeri yetkililer açıklama yaptı.

Türkiye, Suriye’yle ‘normalleşme’yi tartışırken kendini eş zamanlı provokasyonların içinde buldu. Kayseri’de bir grup, Suriyeli bir tacizciyi bahane ederek Suriyelilere ait araç ve iş yerlerini ateşe verdi. Kamyonlarla getirilen ve gözaltına alınan 73 vandaldan 40’ının uyuşturucu, yağma, yaralama ve tacizden sabıkalı olduğu ortaya çıktı. Suriye’nin kuzeyinde de bazı gruplar Türk araçlarına saldırdı, bayrağımızı parçaladı.

Kayseri'de Suriyeli bir sığınmacının 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizi iddiasıyla başlayan provokasyon ikinci gün akşamında da devam etti. Şehrin birçok noktasında meydana gelen olaylara müdahale eden polis 300'ün üzerinde gözaltı yaptı. Ateşe verilen evdeki yatalak kadını polis kurtardı.

SURİYE'YE DE SIÇRADI

Kayseri’de başlayan provokasyon, Suriye hattına da sıçradı. Suriye’de Türkiye’nin seçim yaptırmadığı PKK ve arkasındaki güçler yeni bir plan peşine düşerken, yaşanan olaylarla ilgili Suriye Geçici Hükümetinden açıklama geldi. Türk bayrağına yönelik eylemleri şiddetle reddettiklerini belirten geçici hükümetin açıklamasında “kurtarılmış bölgelerdeki Türk varlığını hedef alan tüm eylemlerin acilen durmasını istiyoruz” denildi

Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde yer alan Türkiye'ye ait yerleşim birimlerine yönelik saldırılarda Türk bayrakları hedef alınırken, bölgede yaşayan Esad rejimi karşıtı güçler Türk TIR'ları da dahil olmak üzere birçok yapı ve kişiye saldırı düzenledi.

SURİYELİ ASKERLERDEN AÇIKLAMA GELDİ

Suriyeli yerel askeri yetkililer yaşanan saldırılar ile ilgili açıklama yaptı. 2'nci Kolordu Komutanı Fehim İsa yaptığı açıklamada 'Provokatörlere uymamamız gerek. Özgürleştirilmiş bölgelerde görevini yerine getiren Türk kardeşlerimize saldıran, kamu malları ile özel mülklere zarar veren provokatörlere uymamamız gerek fitne ateşi yakan fitneye körük ile gidenlerin peşine takılmamamız gerek.' dendi.

TÜRK TIR'LARINA SALDIRANLAR KİM?

Saldırıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad arasında Bağdat'ta görüşme yapılacağına dair iddiaların ardından meydana gelmesi, Türkiye'ye yönelik yapıların provokasyon amacıyla hedef alındığı söylentilerine neden olurken, bir diğer iddiada ise dün akşam Kayseri'de yaşananlara dikkat çekildi.

whatsapp-image-2024-07-01-at-18-10-35-001.jpegKAYSERİ'DE NE OLMUŞTU?

Kayseri'de yabancı uyruklu bir şahıs, yine yabancı uyruklu bir çocuğu taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Taciz haberinin şehirde infial yaratmasıyla dün akşam binlerce Kayserili, olayın yaşandığı mahalleye gelerek yabancılara ait dükkan ve otomobilleri hedef almıştı.

Bu nedenle, bugün Suriye'de meydana gelen saldırıların, bu eylemlere misilleme olarak yapıldığı da iddialar arasında.

bayrak1.webpERDOĞAN MUHALEFETİ SUÇLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'deki meydana gelen olaylara ilişkin "muhalefetin zehirli söylemlerinin" bu duruma yol açtığını belirtti.,