Sultanbeyli'de tutuklanan Kur'an Kursu yöneticisi Eşref Acıpınar çıktı

Sultanbeyli'de tutuklanan Kur'an Kursu yöneticisi Eşref Acıpınar çıktı
İstanbul Sultanbeyli'de, 13 yaşındaki erkek öğrencisine cinsel istismar suçundan tutuklanan kişinin Cennet Bahçesi Kur'an Kursu'nun kurucusu Eşref Acıpınar (44) olduğu ortaya çıktı. İfadesinde "Ona baba şefkaeti ile yaklaştım, bir kez yanağından öptüm" diyen Acıpınar'ın başında olduğu kursu, eski oyuncu Yaşar Alptekin'in de ziyaret ettiği anlaşıldı.

Demirören Haber Ajansı (DHA), geçen günlerde bir tutuklama haberi geçti. Haberde 'kurs yöneticisi E. A.'nın, öğrencisine cinsel istismardan tutuklandığı' bilgisi yer aldı. Halktv.com.tr, tutuklanan kişinin Erdinç Acıpınar olduğu bilgisine ulaştı. Acıpınar, Sultanbeyli'de kurduğu Cennet Bahçesi İlim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin başkanı. Acıpınar, anılan derneğe bağlı Cennet Bahçesi Kur'an Kursu'nun da yetkilisi.
esref-acipinar-kuran-kursu-ogrencileri.jpg
Acıpınar'ın, kurs öğrencileri ile olan fotoğrafları sosyal medya hesaplarında yer aldı.

Onu babam gibi görüyorum
DHA haberine göre, Acıpınar, öğrencisine yönelik istismarı, otomobili ile gezintiye çıkardığı esnada gerçekleştirdi. Acıpınar tarafından evine bırakılan mağdur çocuk, olayı ailesine anlattı. Aile, Acıpınar'dan şikayetçi olurken çocuk ifadesinde "İkinci sınıftan beri onu babam gibi görüyordum. Eşref Acıpınar benim için başkaydı. Bu olay daha önce hiç yaşanmadı. Eşref Acıpınar dışında hiç kimse bana bir şey yapmadı. Eşref Acıpınar'dan'dan şikayetçiyim" dedi. Mağdur çocuğa, cinsel istismarın tespiti için adli muayene yapıldı.
esref-acipinar-fotosu.jpg

Bir kez yanağından öptüm

Şüpheli Eşref Acıpınar mağdur çocuğun ifadesinin ardından savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Acıpınar emniyetteki ifadesinde, kendisinden şikayetçi olan çocuğu 8 yıldır tanıdığını, çocuk son bir ayda kuran kursuna gelmek istemediği için, ailesinin isteğiyle ikna etmek için görüştüğünü ileri sürdü. Olay günü yemek yemek için dışarı çıktıklarını söyleyen Acıpınar çocuğa baba şefkatiyle yaklaştığını, bir kez yanağından öptüğünü iddia ederek suçlamayı kabul etmedi. İfadesinde şüphelinin mesleği sorusuna ise 'işsiz' yanıtı verdi.
esref-acipinar-mitingde.jpg

O gün giydiği şalvar inceleniyor

İfadesinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli Acıpınar savcıya ifade verdi. Savcılık şüpheliyi "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe gönderdi. Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği şüpheli Acıpınar'ı sevk edildiği suç maddesinden tutukladı. Soruşturmada şüphelinin olay günü giydiği şalvar, inceleme için Adlı Tıp Kurumu'na gönderildi.

Yaşar Alptekin de ziyaret etmiş

Sosyal medya hesaplarında "Eşref Acıpınar Hoca" olarak da geçen Acıpınar'ın başında olduğu Kur'an Kursu'nu ziyaret eden isimler arasında eski oyuncu Yaşar Alptekin'in de olduğu anlaşıldı. Bu arada, Facebook'ta "Erdem Yıldız" müstear adını kullanan Acıpınar'ın başkanı olduğu derneği ile aynı ismi taşıyan başka bir dernek de Ankara Etimesgut'ta bulunuyor. Telefonla ulaştığımız Ankara'daki dernek yöneticisi, "Sultanbeyli'deki dernek ile ilgimiz yok. İsim benzerli var. Eşref Acıpınar'ı da tanımıyoruz" dedi.
whatsapp-image-2022-06-01-at-13-54-21.jpeg
Acıpınar'ın başında olduğu kursu Yaşar Alptekin'in de ziyaret ettiği anlaşıldı.

Müftülük: Yetki valilikte
Konu ile ilgili ulaştığımız Sultanbeyli Müftülüğü yetkilisi ise "Orası bir dernek. Derneklerin denetimi valiliğe bağlı. Bizimle ilgisi yok. Dernek statüsünde olduğu için bizim denetimimizin olması söz konusu değil" şeklinde konuştu.