Erzurum'daki Kuran kursu belletmenine 6 çocuğa tecavüzden 119 yıl hapis

Erzurum'daki Kuran kursu belletmenine 6 çocuğa tecavüzden 119 yıl hapis
Erzurum'da yedi çocuğun tecavüz ve cinsel istismara uğramasına ilişkin davada karar çıktı. Kuran kursu belletmenine 119 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Erzurum'daki Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda yedi çocuğun tecavüz ve cinsel istismara uğramasına ilişkin skandal Türkiye'nin gündemine oturmuş, gazeteci İsmail Saymaz konunun takipçisi olmuştu.

Erzurum'daki yedi çocuğun tecavüz ve cinsel istismara uğramasına ilişkin davada karar çıktı. Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu belletmeni H.A’ya altı çocuğa karşı tecavüz ve hürriyetten yoksun kılma suçundan 119 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

4 dava açılmıştı

Erzurum'daki Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda yedi çocuğun tecavüz ve cinsel istismara uğramasına ilişkin davada sanık H.A.'ya verilen 119 yıl 6 ay hapis cezasının ardından, H.A.'ya 15 çocuğa eziyet etmekten de dava açılmıştı. Yurt müdürü N.K'ye görevi ihmalden açılan dava ve hem yurt müdür N.K., hem de yurdun temizlik görevlisine 16 çocuğa fiziksel işkenceden açılan dava hala sürüyor.

'Müftü Abdülhalim Acar açığa alınmıştı'

Erzurum Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu'nda yaşanan tecavüz ve işkence sonrası, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevlendirdiği müfettişin raporu sonrası, daha önce açığa alınan 7 kişi görevlerine iade edilmişti. Erzurum Valisi Okay Memiş, ise yeniden soruşturma istemiş, daha önce görevlerine iade edilen Kuran kursu çalışanları ile Palandöken Müftüsü Abdülhalim Acar açığa alınmıştı.

Ödül gibi atama

Açığa alınan Palandöken Müftüsü Abdülhalim Acar'ın Ankara'ta müftü yardımcısı olarak atandığı ortaya çıkmıştı. Acar, bunu Erzurum'da kendisi için organize edilen veda yemeğindeki teşekkür konuşmasında açıkladı.