Süleyman Soylu: Biz batının göçmen deposu değiliz

Süleyman Soylu: Biz batının göçmen deposu değiliz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Soylu, "Biz batının göçmen deposu değiliz" dedi. Soylu, sınır bölgesine 100 bin briket ev yapılacağını söyledi.

Göç Kurulu Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyeliler ve Afganların kaçak girişine ilişkin konuştu. Soylu, "Sınırlarımıza her gün bin 500 kaçak Afgan göçmeni zorlarken şu andaki sayı 200-250. Biz batının göçmen deposu değiliz" dedi.

Niçin briket ev yapıyoruz?

Soylu, bu zamana kadar gönüllü olarak 462 bin 26 Suriyeli'nin geri döndüğünü söyledi. Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Afganistan ülkeyi ele geçirmeden önce biz sınırlarımızda kontrolleri aldık. 104 bin 947 düzensiz göçmen ülkerine geri gönderilmeyi beklemekte ve takip edilmektedirler. Sınırlarımıza her gün bin 500 kaçak Afgan göçmeni zorlarken şu andaki sayı 200-250. Biz batının göçmen deposu değiliz. Batı göçün kaynağında nasıl yönetilmesi gerektiğini o bölgeye giderek öğrenebilir. Cumhurbaşkanımızın talimatı oradaki briket evlerin 100 bine çıkarılması. Niçin briket ev yapıyoruz? iki sebebi var. Onlar bizim komşularımız. İkincisi ise onlara orada güvenli bir ortam hazırlıyoruz. Gönüllü olarak geri dönen Suriyeli ise 462 bin 26 kişidir."

Kaynak:AA