Staj ve Çıraklık Son Dakika Gelişmeler Neler?

Staj ve Çıraklık Son Dakika Gelişmeler Neler?
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifinin mart ayında Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından birçok yurttaş ay veya gün farkıyla EYT şartlarını sağlayamaz duruma düştü. Bu durumlar arasında staj ve çıraklık sigortası sayılmayanlar da var. "İlk sigorta girişi başlangıç olsun" diyen staj ve çıraklık mağdurları son dakika gelişmeleri neler?

Sigortalarının kısa vadeli yatması nedeniyle emeklilikte gecikme yaşayan staj ve çıraklık mağdurları Kartal Meydanı’nda ‘Büyük İstanbul Buluşması’ mitingi düzenledi. Türkiye’nin 81 ilinden mitinge katılan staj ve çıraklık mağdurları ‘İlk sigorta girişi başlangıç olsun’, 'staja adalet' sloganlarıyla taleplerini dile getirdi. Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, “Bizim ana talebimiz staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin giderilmesidir. Bu mağduriyetin giderilmesi için de bir yasal düzenleme gerekiyor. Biz stajyer ve çıraklar olarak inanıyoruz ki bizim mağduriyetimiz yerel seçime kadar giderilecek. Yerel seçime kadar bir kanun beklentimiz var” dedi.

6575c32ee14f2adf329e326e.webp

Türkiye’nin 81 ilinden gelen staj ve çıraklık sigortası mağdurları ‘Büyük İstanbul Buluşması’nda bir araya geldi. Kartal Meydanı'nda toplanan binlerce kişi ellerinde ‘Staj ve çıraklık mağduriyetine son verilsin’, ‘İlk sigorta girişi başlangıç olsun’ yazılı pankartlarla ‘Adalet istiyoruz’ diye slogan attı.

6575c32ee14f2adf329e325e.webp

BAL: BU MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ İÇİN BİR YASAL DÜZENLEME GEREKİYOR

Mitingde açıklama yapan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, “Biz bugün İstanbul Kartal’da saat 14.00’da Büyük İstanbul Buluşması adıyla bir miting düzenliyoruz. Maalesef 3308 Sayılı Kanun kapsamında işletmelere zorunlu olarak çalışmaya gönderilen stajyer ve çırakların o günkü sigorta girişleri bugün sigorta girişi olarak kabul edilmiyor. Bize ‘sizin sigortanız başladı’ denildi, ellerimize birer sigorta kartı verildi ama bugün itibariyle bunların işe girişleri geçersiz.

6575c32ee14f2adf329e3260.webp

Arkadaki numara geçerli hala aynı numarayla işlem görüyoruz ama kartın önündeki işe giriş tarihi geçersiz. Biz bugün İstanbul Kartal’dan sesimizi duyurmak istiyoruz. Ankara’ya, Gazi Meclis’e sesleniyoruz. Bizim mağduriyetimizi bir an önce giderin. Bizim ana talebimiz staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin giderilmesidir.