Sözleşmeli aile hekimleri işten çıkarıldı

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, “Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği”ne dayanarak Torbalı ve Karabağlar ilçelerinde görevli iki aile hekiminin iş sözleşmesini ihtar cezaları gerekçesiyle yenilememe kararı aldı. İZAHED Başkanı Muhteber Çolak, "Bu sırf iki kişiye verilen bir ceza değil. Hepimize gözdağı niteliğinde yapılıyor" dedi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Aile Hekimliği Çalışanları Sözleşme Yenileme Değerlendirme Komisyonu, 12 Aralık'ta yaptığı toplantıda Torbalı ve Karabağlar ilçelerinde görevli iki aile hekiminin sözleşmesinin yenilenmemesi kararını aldı.
İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Başkanı Muhteber Çolak, karara tepki göstererek, yapılanların yasaya uygun olmadığını belirtti: "İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün kararıyla iki aile hekimi arkadaşımızın sözleşmesi yenilenmedi. Bunun gerekçeleri mesleki değil. İdari işlemlerle ilgili durum, yasaya da uygun değil.”

‘Yanlıştan geri dönülmeli’

Çolak, keyfi cezalarla insanların işten çıkarıldığını vurgulayarak şöyle konuştu: “Bunları yapacaklarına iş yerlerimizi güvenli hale getirmesini istiyoruz. Sağlıkta yaşanan sorunları çözmesini istiyoruz. Mobbing uygulamaktan vazgeçmesini istiyoruz. Bu cezaları kabul etmiyoruz. Hukuksal süreci başlatıyoruz. Müdürlük ve bakanlık bu uygulamadan geri adım atmadığı sürece mücadeleye devam edeceğiz. Bu yanlış adımdan geri dönmeleri için görüştük ama olumlu yanıt alamadık. Hukuksal süreç başladı. Bundan sonra eylemlilik ile her türlü mücadeleye devam edeceğiz."

Kaynak:ANKA

Etiketler :