Soylu'nun hedefinde yine CHP var: "Darbe iklimini küçümseyerek meşrulaştırmaya çalışıyor"

Soylu'nun hedefinde yine CHP var: "Darbe iklimini küçümseyerek meşrulaştırmaya çalışıyor"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emekli amirallerin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili yayımladığı bildiriyle ilgili olarak CHP'yi hedef aldı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Selvi, Soylu'nun şu sözlerini aktardı:

"CHP, darbe iklimini küçümseyerek meşrulaştırmaya çalışıyor. 27 Mayıs’tan bu yana o misyonunu sürdürüyor. Bildiriyi yayınlayan amiraller ile CHP arasındaki yoğun bir temas dikkati çekiyor. Ancak amiraller yayınladıkları bildiri ile kendilerini açık edince, millet buna tepki gösterince CHP bu kez olayı küçük göstermeye, emekli amiraller tabancalarıyla mı darbe yapacaklar, diye basitleştirmeye çalışıyor. Neden? Çünkü, ‘arkası yarın’ı düşünüyorlar. Bir sonraki için kadroları muhafaza etmeye çalışıyorlar.”

Soylu'nun "Demokrat Parti geleneğinden geldiği için darbeler konusunda önemli bir birikime ve duyarlılığa sahip" olduğunu savunan Selvi, Soylu'nun şu ifadeleri kullandığını belirtti:

“27 Mayıs’tan önce ‘9 Subay’ olayı yaşanmıştı. 9 Subay olayı hakkıyla değerlendirilseydi, cuntanın bağlantıları ortaya çıkarılsaydı 27 Mayıs olmayabilirdi. Ama ne oldu? Cuntacılar beraat ettirildi, darbe hazırlığını ihbar eden Samet Kuşçu cezalandırıldı. Bu içerideki cuntalara, siz arkası yarına hazırlanın. Siz darbe yapın, demektir. O nedenle bu tür bağlantıların ortaya çıkarılması çok önemlidir."

 

Etiketler :