Soylu'dan İmamoğlu'na 'büyükelçi' tepkisi: Şımarıklık

Soylu'dan İmamoğlu'na 'büyükelçi' tepkisi: Şımarıklık
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelerin yabancı temsilcilik mensuplarıyla görüşmesinin Dışişleri Bakanlığı'nın iznine bağlanmasına 'Çürümüşlük' diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediyelerin yabancı temsilcilik mensuplarıyla görüşme yapmasının Dışişleri Bakanlığı'nın iznine bağlanmasıyla ilgili "Merkezi idarenin toplum nezdindeki çürümüşlüğünü göstermek dışında anlamı yoktur" ifadelerine "Bu bir şımarıklıktır" diyerek cevap verdi.

'Bu bir şımarıklıktır'

Soylu, basın mensuplarının "Yeni alınan kararla, devlet kurumlarının yöneticileri de artık diplomatlarla görüşürken Dışişleri Bakanlığı'ndan izin almak zorunda. Sizin İBB ile ilgili bir açıklamanız vardı, nasıl değerlendirirsiniz bu kararı?" sorusuna Cumhurbaşkanlığı genelgesini okuyarak, "Bütün bakanlıklara gitti. Biz de dağıtım yapmamız gereken yerlere gönderdik. Buralar nereler? Valiler, yerel yönetimler ilgili bu konudaki kamu kurum kuruluşlarımız. Ya Allah'ınızı severseniz. Yani biz çadır devleti değiliz de bulunduğu yeri 'çadır kurumu' olarak nitelendirenler var. Bu bir şımarıklıktır. Devletin bu bütüncüllüğü, devletin ortaya koymuş olduğu bu hassasiyeti çürümüşlük olarak değerlendirmek de cehalettir" diye yanıt verdi.

Soylu konuşmasına şöyle devam etti:

"Bazı ülkeler, büyükelçilerimize yönelik, bazı bakanlar özellikle kabul göstermemektedirler. Buna ait bir mütekabiliyet uygulanmaktadır. Bunu kim bilebilir? Dışişleri Bakanlığı bilebilir.

İlgili bir ülkenin bakanı veya kamu düzeyinde bir üst yöneticisi veya kamu görevlisi böyle bir mütekabiliyet ilkesinin varlığından veya ilgili ülkenin böyle bir uygulamasından haberi olmadan bunu gerçekleştirebilir. Bu da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dış politikası açısından bir nakısa oluşturur ki biz bununla sürekli karşı karşıyayız.

Her şeyden kendisine bir menfaat devşirmeye çalışan zavallılar elbette ki olacaklardır, kifayetsizler elbette ki olacaklardır. Bazen niteliksizliklerini ve iş yapma kabiliyetlerinin yoksunluğunu kavgayla örtmek isteyenler her daim olacaklardır."

Kaynak:DHA