Soylu’dan Akşener’e ağır sözler: ‘Vakfın içini boşalttı’ iddiası

İçişleri Bakanı Süleyman soylu, polislerin baskı ve mobbinge maruz kaldığını söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef aldı. '6 ay İçişleri Bakanlığı yapmış biri konuşuyor' diyen Soylu, 'Zübeyde Hanım Şehit Analarını Koruma Vakfının nasıl içini boşalttığından biliriz' iddiasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Ajansı (AA), Polis Akademisi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı iş birliğiyle, savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak operasyonel muhabirlerin yetiştirilmesi amacıyla 21 Mart-1 Nisan'da düzenlenen "20. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi"ne katılan 3'ü yabancı uyruklu 19 medya mensubuna sertifikalarının takdimi için Polis Akademisi'nin Gölbaşı Yerleşkesi'nde düzenlenen törende konuştu.

'Bugün, 6 ay İçişleri Bakanlığı yapmış biri konuşuyor...'

Soylu, konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef aldı. Soylu, şunları söyledi:

"FETÖ, Kriminal Daire Başkanlığındaki ses analiz sistemimizi ortadan kaldırdı. Orayı etkisiz hale getirdi. Türk Polis Teşkilatı bir şey bulmasın diye. Bugün birileri konuşuyor. 6 ay İçişleri Bakanlığı yapmış biri konuşuyor. Ben 5,5 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum, şehitten bahsediyorsun, Emniyet Genel Müdürü burada Allah adı için söyle bir şehidimiz olduğunda bir kere bizi arayıp 'Allah rahmet eylesin, başın sağ olsun' demiş midir? Ama istismarını bilir. Biz biliriz şehit istismarını. Zübeyde Hanım Şehit Analarını Koruma Vakfının nasıl içini boşalttığından biliriz"

Ne olmuştu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında Emniyet Teşkilatı'na ilişkin ifadelerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Türkiye’nin bugünkü huzur ortamında sadakat ve fedakarlıklarıyla katkısı büyük olan Emniyet Teşkilatımızı istismara, 15 Temmuz öncesi gibi kendisini "müstakbel başbakan" atayan Zafiyet Hanım da katılmış" yanıtını vermişti.

Akşener, Emniyet Genel Müdürlüğü polislerin mesai saatlerinde değişiklik yaptığı duyurmasının ardından ise Twitter'dan "Ha şöyle, yola gelin. 3600 ek gösterge için de benzer adımlarınızı bekliyorum" mesajını paylaşmıştı.

Etiketler :