Soylu, Karkamış'taki operasyon anonslarına ilişkin konuştu: Maksadını aşmış bir ilan

Soylu, Karkamış'taki operasyon anonslarına ilişkin konuştu: Maksadını aşmış bir ilan
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki bazı camilerden yapılan 'operasyon' anonsuna ilişkin konuştu.

Bir süredir gündemde olan Suriye'nin kuzey bölgesine yönelik terör operasyonu başladığı iddia edildi.

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde camilerden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya operasyon gerçekleştireceğine dair anons yapıldı.

Bakan Soylu, söz konusu anonslara dair açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Maksadını aşmış bir anonsun camiden yapıldığı konusunda vali bey ile biraz önce konuştuk. Böyle bir sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece ufak bir uyarı söz konusu. Zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğuk kanlı olmalarıdır. Oradaki kamu görevlilerini de tekit ettiğimi söylemek istiyorum."

Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan anonsların ardından yaptığı açıklamada, “Karkamış’ta duyulan sesler sizleri telaşlandırmasın, güvenlik güçlerimizin kontrollü müdahalesidir” ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-2022-08-17-01-15-01.png

Gaziantep Valisi Davut Gül ise yaptığı açıklamada, “Karkamış’ta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb. bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır” ifadelerini kullandı.