Soylu'dan bir İstanbul Sözleşmesi tepkisi daha

Soylu'dan bir İstanbul Sözleşmesi tepkisi daha
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da katıldığı bir programda, Suriye İç Savaşı'nın ardından başta Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerine göç eden Suriyeli vatandaşlar için atılan adımları dair konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da katıldığı bir programda, Suriye İç Savaşı'nın ardından başta Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerine göç eden Suriyeli vatandaşlara dair konuşurken İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine dair gelen tepkilere de yanıt verdi.

Süleyman Soylu, İstanbul Sözleşmesi üzerinden haksız bir ithamla karşı karşıya kaldıklarını belirtirken, ''Biz egemen bir devletiz. İstediğimiz uluslararası sözleşmenin altına imza atarız, istediğimizden çıkarız” dedi.

Kadın haklarının teminatının sözleşmelerle değil, kanunlarla korunduğu vurgulanarak, kadına yönelik şiddette sıfır tolerans prensibiyle mücadele edildiği belirten Soylu, “Kadına yönelik şiddet, insanlığa ihanettir. Kadına yönelik şiddette sıfır tolerans anlayışıyla ihtiyacı olan her an yanınızdayız” ifadelerine yer verdi.

''2014'ten bu yana 21 bin göçmen Akdeniz'de hayatını kaybetti''

2014'den bu yana 21 bin göçmenin Akdeniz'de hayatını kaybetmesine dikkat çeken Soylu, ''Geçen hafta Yunanistan'ın 7 göçmeni çıplak halde bırakması, 10 yılın sonunda göç meselesinde biz bunları yaşıyorsak hem attığımız adımları hem de 21'inci yüzyıl medeniyet değerlerini sorgulamalıyız. Korunmaya ihtiyaç duyanların bireysel değerlendirmesi yapılmadan kişilerin girişlerinin otomatik olarak engellenmesi uluslararası normlara uymamaktadır'' diye konuştu. 

Soylu ayrıca Suriye İç Savaşı'ndan kaçmak için tekneyle Akdeniz'e açılan ve teknenin batması sonucu hayatını kaybeden Aylan bebeğin fotoğrafına da değindi. ''Yeterince zihinlerinizi etkilemedi mi? Bu kadar kendi içine gömülmüş bir düşünceyi nasıl meşrulaştırmaya, bunları kendi içinizde legalleştirmeye çalışıyorsunuz. Suriye iç savaşı bölgemiz ve Avrupa için turnusol kağıdı olmuştur.  Gücümüz dünyanın zengin ülkelerinden az olduğunu biliyoruz ama gücümüzün üzerinde kaynak ayırdığımızı söylemek isterim'' diye konuşan Soylu, Avrupa ülkelerine seslenerek, ''Bu çocukların hakkını nasıl ödeyeceksiniz?'' dedi. 

Etiketler :