Soylu: Cemevlerine saldıranların örgüt bağlantısı var

Geçtiğimiz cumartesi günü cemevlerine gerçekleştirilen saldırılara ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Örgüt bağlantısı var. Yakında açıklayacağız" dedi.

Geçen cumartesi günü Ahmet Ozan K. (24), Çankaya ve Mamak ilçelerindeki 3 ayrı noktada cemevlerine saldırı düzenledi. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda Ahmet Ozan K., içeride oturanların üzerine sandalye fırlattı, bir kadını da kesici aletle yaralayarak kaçtı. Eskişehir'e giderken polis tarafından yakalanan Ahmet Ozan K. ile birlikte yakın arkadaşı olduğu iddia edilen Çağdaş Can B. ve B.G. gözaltına alındı.

Kamuoyunun ve siyasetin gündemine oturan saldırılara ilişkin dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da soruşturmanın genişletildiğini belirtmişti.

Ahmet Ozan K.'nın, saldırıdan önce Eskişehir'de Çağdaş Can B. ile buluştuğu, ardından Ankara'ya gelip olayı gerçekleştirildiği öğrenildi. Çağdaş Can B.'nin, geçmişte 'Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (THKP/C), Dev-Yol, Devrimci Hareket'in açık alan yapılanması olduğu' iddia edilen Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) faaliyetlerine ilişkin kayıtlarının bulunduğu ileri sürüldü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise dün Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Cemevlerine saldıranların örgüt bağlantısı var. Yakında açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan DGD'den konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada "AKP medyasının yazdığı hikaye baştan aşağı yalandır, tutarsızlıklarla doludur ve “saldırgan” olduğu iddia edilen bahse konu şahısların da derneğimizle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır" denildi. Ayrıca açıklamada bunun hedef şaşırtma girişimi olduğu ifade edildi.

Kaynak:DHA