Soylu duyurdu: Cemevlerine saldırıda yeni gözaltılar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da gerçekleşen cemevlerine saldırılara ilişkin yeni gelişmeleri duyurdu. Soylu, saldırıları eski Türkiye'nin ayak izleri olarak tanımlarken soruşturmanın derinleştirildiğini ve yeni gözaltılar yapıldığını belirtti.

Ankara’da dün akşam Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne saldırı düzenlendi. Muharrem Ayı'nın birinci günü gerçekleşen saldırının ardından dün bir kişi gözaltına alınırken, siyaset arenasından ve kamuoyundan tepkiler yükseldi. Alevi kurumları da ortak bir açıklama yaparak saldırıları lanetledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak 3 gün önce eski Türkiye'nin bir alışkanlığıyla karşı karşıya kalındığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Muharrem Ayının birinci gününde 3 Cemevine yönelik alçakça provokasyona dair elde edilen tüm bilgiler, yargıya intikal ettirilerek birliğimizi hedef alan bu 'planlı provokasyon' en ağır şekilde cezalandırılacaktır."

'Yeni gözaltılar yapıldı'

Bir tablo da paylaşan Soylu, son 2 yılda bin 585 cemevi ziyaret ettiklerini, 8 bin 600 talebin 5 bin 600'ünün karşılandığını ifade etti. Ayrıca bunun planlı bir provokasyon olduğunu ve bunun faili meçhul kalmadığını söyleyen Soylu, soruşturmanın derinleştirildiğini, yeni gözaltıların yapıldığını açıkladı.

Soylu'nun paylaştığı tablo şu şekilde:

55.jpg

Kaynak:halktv.com.tr