Sosyal Medya Fenomeni Neslim Güngen ve Eşi Gözaltında

Fenomenlere yönelik düzenlenen operasyonda Neslim Güngen ve İnanç Güngen’in gözaltına alındığı öğrenildi. 127 güzellik merkezi olduğu bilinen Neslim Güngen, 'güzellik merkezi kraliçesi' olarak biliniyor.

Güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen, fenomenlere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

78307.jpg

Neslim Güngen "Dilan Polat'ı sektöre ben soktum" demişti.

ÖRGÜT KURMA VE NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI

Neslim Güngen ve eşi İnan Güngen, sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığın Değerlerini Aklama, Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında gözaltına alındı.

Bu sabah saatlerinde İstanbul merkezli 25 ilde 134 adrese yönelik operasyon gerçekleştirildiği öğrenildi.

Konu ile ilgili telefonla ulaştığımız Neslim Güngen’in avukatı ise bu aşamada herhangi bir açıklama yapmayacaklarını kaydetti.

ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter hesabından açıklama paylaştı. Yerlikaya'nın paylaşımları şöyle:

"Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık suçlamasıyla 25 ilde düzenlenen “KUYU-8” operasyonlarında; Sosyal medyada "Neslim Güngen" olarak bilinen Neslihan Güngen ve İnanç Güngen'in de içerisinde bulunduğu 54 şüpheli yakalandı❗️

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul merkezli Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarına yönelik 134 farklı adrese düzenlenen operasyonda;

Neslihan ve İnanç Güngen adlı şüphelilerin;

Sahte ustalık/kalfalık belgeleri düzenleyerek, vasıfları uygun olmayan kişilerin işyeri açmalarına aracılık ettikleri,
Sahte CE belgeleri düzenleyerek, herhangi bir UTS kaydı olmayan ve yönetmeliklere aykırı olarak ürettikleri cihazlarla ülke genelinde toplam 44 ayrı "Taksirle Yaralama" suçuna sebep oldukları,
Açık kaynaklarda benzer içerikli 746 ayrı şikayetin yer aldığı dolandırıcılık suçundan elde edilen suç gelirini, diğer bayilerle yapılan anlaşmalar esnasında muvazaalı taşınır ve taşınmaz devirleri üzerinden aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucu ilk belirlemelere göre:
Çok sayıda yasa dışı ilaç ve kozmetik ürün,
Muhtelif miktarda uyuşturucu madde,
Belgeleri sahte olan medikal cihaz ve
Çok miktarda nakit paraya el konuldu.

Organize suç örgütlerine, kara para aklamaya çalışanlara, suçta kibirlenenlere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun, suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz aylarda sosyal medya fenomeni ve güzellik salonu sahibi Neslim Güngen hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Çektiği videoda “Ben sıradan bir insanım” diyen, 127 güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen’in mal varlıklarına tedbir amaçlı el konmuştu.

NESLİM GÜNGEN KİMDİR?

Neslim Güngen, 1986 yılında doğdu. Babası Gümüşhaneli, annesi Çankırılı olan Neslim Güngen, 13 yaşında ilk defa kuaför ve güzellik sektörüne atıldı. 19 yaşında iken ilk anneliğini yaşayan Güngen, 22 yaşında 5 yıllık yurt dışı eğitimlerine katıldı.

Güngen, 2007 yılından itibaren sosyal medya platformlarındaki makyaj ve güzellik videoları ile tanınıyor.

neslim-gungen.jpg

neslim-gungen1.webp

neslim-gungen.webp