Sezgin Tanrıkulu Hakkında Sıcak Gelişme

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında TSK'ya yönelik ifadeleri nedeniyle hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosunca soruşturma başlatılan 28. Dönem Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, "Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama" iddiasıyla başlatılan soruşturma izin talebi, Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Son dakika haberine göre göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili çıklamaları nedeni ile CHP Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni talep etti.

Açıklama şu şekilde:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosunca soruşturma başlatılan 28. Dönem Milletvekili Mustafa Sezgin TANRIKULU hakkında; Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama suçu yönünden tanzim olunan soruşturma izin talebi, Adalet Bakanlığına gönderilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

NE OLMUŞTU?

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, katıldığı bir televizyon programındaki ifadeleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" ve "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçlarından soruşturma açılmıştı.

Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan da, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nu hedef almıştı.

Erdoğan, "Bu şahıs, dünyanın en şerefli, en mert ordusuna dil uzatmanın cezasını hukuk önünde alacaktır" demişti.

Kaynak:AA