Habertürk’ten Veyis Ateş kararı

Habertürk’ten Veyis Ateş kararı
Habertürk, Sedat Peker'in son videosunda adı geçen Veyis Ateş'i akşam haberlerinde ekrana çıkartmadı. Ateş'in yerine haberleri Ceren Bektaş Atuk sundu. Atuk, Ateş'in programı sunmama gerekçesi olarak 'yıllık izni' gösterdi.

Sedat Peker'in Youtube yayınında hakkında ağır ifadeler kullandığı Veyis Ateş Habertürk'te 17:00'de sunması gerektiği haberlere çıkmadı. 

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken Habertürk'ün tepkiler üzerine böyle bir karar aldığı kaydedilmişti.

Normal şartlarda Veyis Ateş’in saat 17.00’te ekranda olması gerekiyordu. Saatler 17.00’yi gösterdiğinde, akşam haberlerinde Ateş'in yerine Ceren Bektaş Atuk'un stüdyoda yer alması, Ateş'in kesik yediği yönündeki iddiaları doğruladı.

Ceren Bektaş Atuk, Veyis Ateş'in 'yıllık izinde olduğu için' programı onun yerine sunduğunu öne sürdü.

Veyis Ateş Odatv'ye yaptığı açıkalamada ekrana çıkmamasıyla ilgili ise şunları söyledi: 

"Bugün olmayacağım. Sonrasına da kamuoyu açıklaması yapacağım. 'Ekrana çıkmamanızın Sedat Peker'in açıklamalarıyla ilgisi var mı?'  sorusuna ise Ateş, "Peker'in açıklamalarıyla ilgisi yok. Bu süreçler tamamen benimle alakalı" 

Veysi Ateş neden gündeme geldi?

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker’in iddiaları devam ederken yayınlanan 9. videoda ismi geçen Veyis Ateş bu sayede gündeme geldi. Milyonlarca izlenmeye ulaşan Sedat Peker videolarında bazı iddialarda ismi geçen Ateş için; Süleyman Soylu ile yapılan program arasında Peker’in sağ kolunu aradığı iddia edildi. Bunun yanında Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde de bulunduğu Sedat Peker tarafından iddia edilen Veyis Ateş, yine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun aklanması için muhalif iki gazeteciyi de davet ederek program yapmasından dolayı Peker tarafından suçlandı. Veyis Ateş’in bulunduğu otelin ismi ise yine Sedat Peker’in iddiasına göre çökülmüş bir otel olduğu da iddia edilerek bazı isimlerin buradan ücretsiz yararlandıkları iddia edildi.