Korkutan Deprem! 7 Büyüklüğündeki Fay Keşfinden 24 Saat Sonra Bursa Sallandı!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Öte yandan Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada, daha önce haritalarda yer almayan Kayapa-Yenişehir Fayı keşfedilmişti. Bu fayın, 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği ifade edilmişti.

AFAD, Bursa'nın Gemlik ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldi. Gemlik ilçesinin yanı sıra Orhangazi ilçesi ile kent merkezinde de hissedildi. Gemlik'te paniğe kapılanların dışarı çıktıları görüldü.

gemlikte-4-1-buyuklugunde-deprem-kent-16790-1.jpg

YENİ FAY KEŞFEDİLMİŞTİ!

Öte yandan Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi ortak bir çalışma yaparak Bursa’da içlerinde yeni keşfedilen fayın ortaya çıkarmıştı.

Daha önce haritalarda yer almayan 95 kilometre uzunluğunda Kayapa’dan Yenişehir’e uzanan aktif bir fay hattı keşfedildi. Kayapa-Yenişehir Fayı olarak adlandırılan fay, olası senaryolara bakıldığında 7,3 büyüklüğünde bir deprem üretebilir.

gemlikte-4-1-buyuklugunde-deprem-kent-16790.jpg

KANDİLLİ: DERİNLİĞİ 4.9

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.0 olarak açıklarken sallantının derinliğini 4.9 olarak duyurdu.

kandilli.png

"YAKINDAN İZLENMELİ"

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Bursa depremiyle ilgili "Bu hat boyunca son zamanlarda yoğun depremler olmaya başladı. Yakından izlenmeli" ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, depremin ardından ekipleri sahada tarama faaliyetleri için görevlendirdiklerini söyledi. Vali Demirtaş, "Şu ana kadar bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok. Ekiplerimizin sahadaki tarama çalışmaları sürüyor" dedi.