Sokak röportajlarının yasaklanmasına kapı araladı!

Sokak röportajlarının yasaklanmasına kapı araladı!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak röportajlarının yasaklanıp yasaklanmayacağına ilişkin soruları cevapladı. Tunç, 'Halkı kin ve düşmanlığa teşvikte cezai yaptırımlar var' dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak röportajlarıyla ilgili konuştu. Tunç, 'Halkı kin ve düşmanlığa teşvikte cezai yaptırımlar var' dedi.

YAPTIRIMLARI OLABİLİR

Sosyal medyada ya da sokak röportajlarında konuşmanın düşünce özgürlüğü açısından önemli olduğunu belirten Tunç, bu konuşmaların başkalarının hak ve özgürlüğünü ihlal edecek şekildeyse ceza kanunlarında yaptırım olduğunu söyledi.

Tunç, "Instagram'ın kapatılmasıyla ilgili olarak bunun sebebi var. Katalog suçlarla ilgili görüşmeler gerçekleşti, bu sorun aşıldı ve Instagram açıldı. Bizim çocuklarımız çok önemli. Roblox'un kapatılmasıyla ilgili bazı siyasetçilerin şikayetleri oldu. Burada çocuklarımızı mı düşüneceğiz şirketi mi düşüneceğiz. Devlet bu konuda tedbirleri alır. Sosyal medyada suç işleyecek önlemlerin de alınması gerekir" ifadelerine yer verdi.

"ÖZGÜRLÜĞÜN BİR SINIRI VARDIR"

Tunç, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Sokak röportajlarına yasaklama diye bir şey yok. Basın yoluyla hakaret de suçtur, yüz yüze yaptığınız hakaret de suçtur. Düşünce özgürlüğünün kapsamını biz geçen senelerde yaptığımız değişikliklerle genişlettik. Eleştiri açıklamalarının suç olmayacağı düzenlemeleri hayata geçirdik. Ama bu özgürlüğün bir sınırı vardır. Ama siz halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek şekilde konuşursanız tabii yargı devreye girer. Bunun suç olup olmamasını değerlendirecek olan yargı makamlarıdır."

Kaynak:AA