Sokak ortasında hamile karısını öldüresiye döven erkek serbest bırakıldı

Manisa'da hamile kadını dakikalarca çocuğunun önünde döven ve 18 suç kaydı olan Yılmaz Akman, tahliye edildi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde Yılmaz Akman isimli erkek, birlikte yaşadığı Suda Naz A'yı sokak ortasında dakikalarca öldüresiye dövdü. Akman, eline aldığı metal fırça ile de kadına vurdu.

whatsapp-image-2024-08-21-at-13-45-34-1.jpeg

Şiddet dakikalarca etraftaki şahıslar tarafından izlendi. Akman'ın yanında duran bir erkek de gülerek şiddeti izledi. Sude Naz A'nın küçük çocuğu da şiddeti izlemek zorunda kaldı.

Şiddete dayanamayan yaşlı erkek en sonunda duruma müdahale etti. Bundan cesaret alan diğer erkekler de Yılmaz Akman'ı linç etti.

"Hamileyim yardım edin" diyen kadının yardım çığlıklarına rağmen tek bir yardım eli uzatılmaması kamuoyunda büyük tepki topladı.

erfgedrfg.png
"Oğlumun gözü önünde yaşanan bu olaydan çok, çocuğumun yaşadıkları beni üzdü. Yılmaz’ın daha önce alkol ve diğer maddeler kullandığını biliyordum ve bu yüzden ayrıldım. O gün eve gelmemi istemediğinde, çarşıya çıkmıştım ve Yılmaz'ın beni takip ettiğini fark etmedim" demişti. Sude Naz A, 16 yaşında hamile kaldığını ve resmi nikah kıyılmasını istemediğini belirtti. Ayrıca, 5,5 haftalık hamile olduğunu ve çocuğunu aldırmayı düşündüğünü ifade etmişti.

18 SUÇ KAYDI VAR

Kadını silahla kasten yaralama' ve 'Alenen hakaret' suçlarından 6,5 yıla kadar hapisi istenen Yılmaz Akman, tahliye edildi.

Yılmaz Akman işlediği suça itiraz etmwsi. Akman, alkolün de etkisiyle suçu işlediğini söyledi. Mütalaaya karşı savunmanın alınmasının ardından hakim, kararını açıklayıp, sanık Akman'ı 'Alenen hakaret' suçundan 9 ay 15 gün, 'Kasten yaralama' suçundan 15 ay hapisle cezalandırılmasına ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Şiddete uğrayan kadının çocuk yaşta istismara uğradığı da ortaya çıkmıştı.

Yılmaz Akman'ın 18 suç dosyası olduğu öğrenildi.

HAMİLE KADININ AVUKATI HALK TV'YE KONUŞTU

Halk TV'de Pınar Selek'in programına bağlanan Avukat Meray Eraslan, son durumu anlattı. Şiddete uğrayan Sude Naz A'nın avukatı Eraslan şöyle konuştu:

  • "Yeniden cezaevine kesinleşmiş cezaları olduğunda dolayı girecektir. Bu suçtan değil ama. Bunun haricinde de alınan cezaların azlığı herkesin de malumu. İnfaz yasaları ile alakalı. Biz takipçisi olacağız"

Kaynak:halktv.com.tr