Skandal! Siyasi parti genel merkezini uyuşturucu merkezine çevirmişler

Skandal! Siyasi parti genel merkezini uyuşturucu merkezine çevirmişler
Ankara'daki bir siyasi partinin genel merkezine ihbar üzerine operasyon düzenlendi. Gözaltılar var. Şüphelilerin uyuşturucu sattığı ve uyuşturucu kullanmak üzere 'Burası güvenli, polis giremez' diyerek uyuşturucu kullananları genel merkeze davet ettiği ortaya çıktı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının verilerine göre 26 Nisan 2023'te kurulan ve 163 üyesi bulunan "Milli Beraberlik Partisi"nin Ankara Yenimahalle'deki genel merkez binasında uyuşturucu satıldığı ve kullanıldığı ihbarı yapıldı. Hemen harekete geçen ekipler partinin genel merkezine operasyon düzenledi.

1729169302199-whatsapp-image-2024-08-12-at-125150-1.jpg

UYUŞTURUCU KULLANIP, SATTIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Binada gözaltına alınan 7 kişiden M. G'nin parti üyesi olduğu ve yanında bulunan B.Y. ile genel merkez binası içerisinde uyuşturucu temin ettikleri ve uyuşturucu kullandıkları ortaya çıktı.

B. Y'nin üzerinde yapılan aramada satış için paketlenmiş çok sayıda uyuşturucu madde bulundu.

c8a1af76-7587-4637-8cfc-e597bad4e7a3.jpg
Peyami Sefa Atıcı'nın genel başkanı olduğu parti 3 yıl önce kuruldu.

'BURASI GÜVENLİ, BURAYA POLİS GİREMEZ'

Uyuşturucu kullanan ve gözaltına alınan 5 şüpheli ifadelerinde, M.G. ve B.Y'nin kendilerine uyuşturucu buldukları ve parti binasına çağırarak "Burası güvenli, polis giremez" diyerek uyuşturucu kullanmak için yer sağladığı söyledi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kaynak:AA