Sitede 'çete' iddiası: Polisi darp ettiler

İddiaya göre İstanbul Esenyurt'ta Özyurtlar Ntowers sitesi, bir grup tarafından usülsüzce ele geçirildi. Herhangi bir seçim veya oy birliğiyle gelmediği öne sürülen grubun, 'site güvenliğini sağlamak' adı altında sertifikasız ve sabıka kaydı bulunan kişileri güvenlik işçisi olarak siteye alıp, ev sahiplerinden fazla fatura alarak haksız kazanç elde ettiği ileri sürüldü.

İstanbul Esenyurt'a bulunan Özyurtlar Ntowers sitesine usulsüzce seçime gelen bir grup tarafından yasadışı şekilde ele geçirildiği öne sürüldü. Liderliğini T.T'nun yaptığı suç örgütü, sözde site güvenliğini sağlamak için sertifikasız ve sabıka kaydı bulunan güvenlikçileri işe alıp site sakinlerinin hayatını kabusa çevirdi. İddiaya göre şebeke, site sakinleri ve kat maliklerine fazla fatura tutarı çıkartarak haksız kazanç elde edip usulsüzce çıkarılan ödemelere itiraz eden site sakinlerini tehdit ve darp ediyor. Site mafyasının ayrıca silahlı tehdit, su, doğalgaz kesintisi gibi olay ve çeşitli yöntemlerle de vatandaşlara baskı uyguladığı ileri sürülüyor.

Polis suçüstü yakaladı

Site içerisindeki ticari alanları da ele geçiren grubun işletmesi, başka birine ait olan kafeyi kapattırmak için baskın yaptı. O sırada kafede yemek yiyen ve sitede ikamet eden bir polis memuru, sözde güvenlik olarak çalışan grubun mensupları ve dışarıdan çağırdıkları adamlar tarafından darp edildi. Konu ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Site sakinleri hala tehlike altında

Site sakinleri bu şahısların siteden uzaklaştırılması ve yönetime kayyum atanmasını isteyerek Büyükçekmece Sulh Mahkemesine başvuruda bulundu. Mahkemenin "usülüne uygun seçim yapılmasına" karar vermesine rağmen grup mensupları siteden çıkmayarak tehditle insanlardan para toplamaya devam ettiği öne sürüldü. Tekrar savcılığa başvuran site sakinleri çıkacak kararı bekliyor.