Şirin Payzın'a kurulan kumpasın ardından o iki isim çıktı!

Şirin Payzın'a kurulan kumpasın ardından o iki isim çıktı!
Korkusuz ve Sözcü yazarı Can Ataklı, Şirin Payzın’ın ‘Cumhurbaşkanlığı sizden rahatsız’ diye asılsız bir ihbarla işten atıldıktan sonra geri dönmesine ilişkin olay hakkında yeni bir iddia paylaştı.

Sözcü ve Korkusuz yazarı Can Ataklı bugünkü yazısında “Saraya yakın bir kaynağım anlattı” diyerek konunun perde arkasını kaleme aldı. Yazıya göre Şirin Payzın’ın kovulmasına ilişkin süreç Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un, Payzın’ın programına konuk edilmesiyle başlamış. Payzın’ı arayan CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, sarayın sorduğu sorulardan rahatsız olduğunu belirterek “Üzülüyorum ama artık çalışmayacağız” demiş.

ŞİRİN PAYZIN AYDIN DOĞAN İLE GÖRÜŞÜNCE...

Şirin Payzın da bunun üzerine Aydın Doğan’la görüşmüş. Doğan üzüntülü biçimde durumu teyit etmiş ve “Benim halimi de biliyorsun” demiş.

Can Ataklı anlatmaya şöyle devam etti: “Şirin Payzın, Aydın Doğan’a veda edip çıkacakken birden dönmüş ve ‘Aydın Bey çok özür dilerim, ama sizi cumhurbaşkanı mı aradı?’ diye sormuş. Aydın Doğan ‘Hayır, Erdoğan (Aktaş) söyledi. Onu da Cumhurbaşkanlığı’ndan aramışlar, Sayın Cumhurbaşkanımızın ateş püskürdüğünü söylemişler’ demiş. Aydın Doğan’ın bu sözleri Şirin Payzın’ı kuşkulandırmış. Odadan çıkar çıkmaz İbrahim Kalın’ı (Cumhurbaşkanlığı sözcüsü) aramış, durumu anlatmış. Kalın duyduklarına çok şaşırarak, ‘Bizden kimsenin aradığını bilmiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da aramış olamaz. Ama senin hatırın için kendisine bir soracağım’ demiş. Gerçekten bir süre sonra İbrahim Kalın, Payzın’ı tekrar arayarak ‘Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir konudan hiç haberdar olmadığını ayrıca işinize son verilmesine de şiddetle üzüldüğünü söyledi’ demiş.”

ŞİRİN PAYZIN: SİZE KİM SÖYLEDİ?

Payzın bu konuşmadan edindiği bilgiler üzerine işe tekrar dönmesi durumunda Kalın’ı programına davet etmek istediğini söylemiş. Kalın da bunu kabul edince Payzın tekrar Aktaş’a dönüp “Ne Erdoğan’ın ne de danışmanların bundan haberi yok, size kim söyledi?” diye sormuş.

Ataklı bundan sonrasını şöyle aktardı: “Erdoğan Aktaş sonunda iki isim söylemiş ve ‘Bana onlar söyleyince konuyu ciddiye alıp Aydın Bey’e aktardım. O da ‘o halde işine son verelim de üzerimize gelmesinler’ dedi” diye konuşmuş. Erdoğan Aktaş’ın adını verdiği iki kişiden kadın olanı H.F., Aydın Doğan’ın prensesi olarak tanınıyor. Saraya çok yakın bir isim. Diğeri H.Ç ise erkek o da iktidara çok yakın isimlerden. Öyle anlaşılıyor ki Doğan Grubu’nda ‘Saraya yaranma ve kurum içinde daha da yükselme’ mücadelesi çok çirkinleşmiş.”

Yazısının sonunda Kalın’ın, Payzın’ın programına konuk olduğunu hatırlatan Ataklı, “Benden de bir ekleme; Hande Fırat (Hürriyet Ankara temsilcisi) da İbrahim Kalın’dan ‘atlatma‘ bir haber çıkardı dün. Belli ki Doğan Grubu’nda işler yine rayına girmiş” diye yazdı.

H.Ç VE H.F HAKAN ÇELİK İLE HANDE FIRAT MI?

Eğer büyük bir tesadüf değilse, Doğun Grubu’da Ataklı’nın yazısında geçen söz konusu rumuzlara uyan en tanınmış ve etkili iki isim Hande Fırat ve Hakan Çelik olarak öne çıkıyor.

Etiketler :