Sinan Ateş cinayetinde dikkat çeken 'flört' ayrıntısı

Sinan Ateş cinayetinde dikkat çeken 'flört' ayrıntısı
Sinan Ateş'in verilerini polis Mustafa Ensar Aykal'dan alan Tolgahan Demirbaş, flört etmeye çalıştığı kadının bilgilerine de aynı kaynaktan ulaşmış. Demirbaş'ın flörtü, cinayet sonrasında da devam etmiş.

Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davada tutuklu yargılanan Tolgahan Demirbaş'ın, flört etmeye çalıştığı kadının özel bilgilerini de emniyetten aldığı iddia edildi.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, Tolga Demirbaş, cinayet günü de gelen başsağlığı mesajlarına yanıt vermeyip, flört etmeye çalıştığı kadınla mesajlaştı.

30 Aralık 2022'de Ankara'da tetikçi Eray Özyağcı tarafından 5 kurşunla öldürülen Ateş'in katilini Ankara'dan İstanbul'a taşıyan isimler arasında yer alan eski Ülkü Ocakları Genel Merkezi yöneticisi Tolgahan Demirbaş, Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal'dan kişisel veri temin ediyordu.

Demirbaş, cinayetten 9 ay 20 gün önce, 10 Mart 2022'de Aykal'dan Ateş'in bilgilerini istedi. 7 Ekim'de ise özel hayatıyla ilgili bir konuda ricacı oldu.

- Tolgahan Demirbaş: Kardeş özel bir ricam var ama teşkilatla alakalı değil ama.. Telefon numarası atsam kişi hakkında bilgi alabilir miyim? Doğum günü gibi kişisel yani.

- Mustafa Ensar Aykal: At reisim bakalım sistemde çıkarsa ulaştırayım hemen.

Flört etmeye çalıştığı C.A.'nın numarasını gönderen Demirbaş'la Aykal arasındaki konuşmanın devamı şöyle:

- Mustafa Ensar Aykal: Tamam başkanım baktırıp hemen dönüş yapıyorum.

- Tolgahan Demirbaş: Eyvallah reis kusura bakma şahsi oldu bu sefer. Fakat sen anladın...

- Mustafa Ensar Aykal: Ne demek reis, elimizden ne gelirse.

CİNAYETTEN SONRA DA FLÖRT ÇABASI

C.A.'nın doğum tarihi ve diğer özel bilgilerini Aykal'dan alan Demirbaş'ın cinayetten telefonuna el konuldu ve inceleme yapıldı. Demirbaş'ın, 30 Aralık 2022'deki cinayet işlendikten sonra aldığı mesajlar ve verdiği yanıtlar dikkat çekici.

Ateş'e cuma namazı çıkışında ofisine yürürken düzenlenen saldırıdan yaklaşık 6 saat sonra, flört etmeye çalıştığı kadın C.A.'ya "Selam C.ciğim, nasılsın, nasıl geçti günün diye mesaj gönderen Demirbaş, "İyiyim sen nasılsın? Arkadaşım geldi, pizza şarap yapıyoruz" yanıtını aldı.

"Ben de iyiyim, teşekkür ederim. Afiyet öpsün" yazan Demirbaş, daha sonra mesajını "Afiyet olsun" diyerek düzeltti.

"Halini sormak istedim" diyen Demirtaş, "Teşekkürler" yanıtını aldıktan sonra "İyi akşamlar" dedi ve konuşma sonlandı.

İLK TEMAS EMRE YÜKSEL'LE

Demirbaş'ın cinayet saatinden C.A.'ya mesaj gönderdiği akşam 20.17'ye kadar ise, telefon trafiği tamamen Sinan Ateş cinayetiyle ilgiliydi. Cuma vaktinden hemen sonra, 13.36'da Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın Özel Kalem Müdürü Emre Yüksel'le Facetime üzerinden görüşme yapan Demirbaş, saat 14.03'te ilk haberi E.S. adlı kişiden aldı.

"Sinan Ateş'i vurmuşlar Çukurambar'da. Doğruluğundan emin değilim, gelen bilgiyi paylaştım" şeklindeki mesaja yanıt vermeyen Demirbaş, hemen ardından Emre Yüksel ile 14.05'te 9 saniyelik, eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'la ise 14.07'de 1 dakika 1 saniyelik Facetime görüşmeleri yaptı.

İTİRAF GİBİ MESAJ: HERKES OLABİLİR YANİ

Daha sonraki telefon trafiğinin ardından Google üzerinden Sinan Ateş araması yapan Demirbaş, E.D. isimli kişinin gönderdiği haber linkine "Evet duydum. Yazık." diyor. E.D.'den gelen Yazık, şaşırdım valla, kimin işi acaba?" mesajlarına Demirbaş'ın yanıtları şöyle oluyor:

"Bunun FETÖ ile yakın ilişkileri vardı. Bizim teşkilatlarda da geçmişten sorunu vardı. Herkes olabilir yani."

EMNİYETTEKİ BİLGİ KAYNAĞIYLA KONUŞTU, ALBAYA YANIT VERMEDİ

Saat 15.34'te, Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal ile 1 dakika 6 saniyelik bir Facetime görüşmesi yapan Demirbaş, aynı gün içinde birkaç kez daha Emre Yüksel'le de Facetime üzerinden konuştu.

Demirbaş'ın telefonundaki mesajlardan biri de, Jandarma Albay K.S.'den geldi. "Tolgahanım merhaba, az önce duydum, baş sağlığı diliyorum" diyen Albay K.S., Demirbaş'tan yanıt alamadı.